Horizontālās agrobiznesa

Armands Krauze pārtāv Latviju Briseles konferencē par KLP nākotni

Krista Garkalne, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)
25.11.2011

23. novembra vakarā noslēdzās Eiropas Savienības prezidējošās valsts Polijas Eiropas Parlamentā (EP) organizētā konference par likumdošanas priekšlikumiem attiecībā uz kopējas lauksaimniecības politikas (KLP) nākotni pēc 2013. gada.

Konferencē piedalījās Eiropas Komisijas (EK) lauksaimniecības komisārs Dačjans Čološs, EP lauksaimniecības un lauku attīstības komitejas priekšsēdētājs Paolo De Kastro un šo pasākumu vadīja Eiropas Padomes prezidējošās valsts Polijas lauksaimniecības ministrs Mareks Savickis. Kopā konferencē piedalījās vairāk nekā 50 lauksaimnieku organizāciju pārstāvji. Latviju konferencē pārstāvēja LOSP valdes loceklis un lauksaimnieku pārstāvis Eiropas Ekonomikas un sociālo lietu komitejā Armands Krauze.

Baltijas valstu lauksaimnieku pārstāvji šai konferencei gatavojās kopīgi, lai saskaņoti varētu izteikties un vērsties pret EK priekšlikumā noteiktajiem zemajiem maksājumiem Baltijas valstīm. Pirms konferences pārstāvji tikās arī ar EP deputāti Sandru Kalnieti. Saruna norisinājās ļoti pozitīvā gaisotnē un Kalnietes kundze uzvēra, ka ir svarīgi visām Baltijas valstīm darboties vienoti un ka viņa palīdzēs EP līmenī.

Armands Krauze savā runā augstajām Eiropas Savienības amatpersonām norādīja, ka EK piedāvājums par tiešajiem maksājumiem Latvijas lauksaimniekiem ir pilnībā nepieņemams un mēs nepiekritīsim tik zemiem tiešajiem maksājumiem un, ka pašas EK piedāvājums ir pretrunā ar agrāk izstrādātajiem dokumentiem, piemēram, 2010. gada 18. EK paziņojumu un arī Eiropas Padomes 2008. gada secinājumiem. Armands Krauze arī norādīja, ka EK un citas organizācijas Eiropā vienmēr norāda, cik svarīgi ir atbalstīt jaunos lauksaimniekus, bet tā arī šis atbalsts paliek tikai vārdos. Ir vajadzīga reāla rīcība un obligāti atbalsta pasākumi abos pīlāros, lai tiešām jaunieši paliktu un strādātu laukos.

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)

x

Paroles atgadināšana