Horizontālās agrobiznesa

LOSP Briselē, popularizējot Latvijas produktus, atgādinās par nevienlīdzīgiem tiešmaksājumiem

Krista Garkalne, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)
13.09.2012

16. septembrī LOSP piedalīsies Kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) 50 gadu svinīgajā pasākumā Briselē, kurā savas valsts lauksaimniecības produkciju un reģionālās atšķirības prezentēs vairākas Copa – Cogeca pārstāvētās organizācijas no Spānijas, Itālijas, Polijas, Dānijas, Austrijas, Vācijas. No Baltijas valstīm šajā pasākumā piedalīsies tikai Latvija. Pasākumu apmeklēs arī Eiropas Savienības lauksaimniecības komisārs Dačjans Čološs (Dacian Ciolos).

 Latvijai tā ir lieliska iespēja Briseles ierēdņiem un visai sabiedrībai prezentēt produkciju, kā kultūras bagātību, kas lieliski atspoguļo Latvijas ražošanas tendences un produktu plašo klāstu. Mēs Latviju prezentēsim kā valsti, kurā attīstās lauksaimniecība un kur tiek pārstrādāti vietējie produkti.

 Kopējā lauksaimniecības politika (KLP) tika mērķtiecīgi veidota, lai stabilizētu Eiropas Savienības lauksaimniecības produktu tirgu, nodrošinātu pārtikas drošību un aizstāvētu aptuveni 40 miljonu lauku teritorijās nodarbināto cilvēku intereses. Notiekošajai KLP reformai ir jāfokusējas uz pastiprinātulauksaimnieku ekonomisko lomu un to kooperēšanos, lai Eiropas lauksaimniecības sektoru padarītu daudz dinamiskāku, inovatīvāku unienesīgāku. Šis KLP 50. gadadienas pasākums tiek organizēts ar mērķi veicināt sabiedrības sapratni par lauksaimniecību un KLP.

LOSP izsaka lielu pateicību visiem Latvijas ražotājiem, kas atsaucās un palīdzēja sagādāt Latvijā ražotos produktus, ar ko cienāt Eiropas ierēdņus, Briseles iedzīvotājus un Briseles viesus, lai iepazīstinātu ar latviešu tradīcijām, kultūru un iespējām.

No Latvijas puses pasākumā piedalīsies LOSP birojs un biedri, kā arī Latvijas lauksaimniecības atašeji Briselē un LOSP valdes loceklis Armands Krauze.

„Kopējās lauksaimniecības politikas pasākums ir iespēja atkal atgādināt Eiropas sabiedrībai un Eiropas Savienības ierēdņiem, ka Latvijas ne tikai saņem subsīdijas, bet arī spēj ražot kvalitatīvus lauksaimniecības produktus pietiekamā apjomā! Tā būs iespēja atgādināt, ka Latvija ir valsts ar pašiem zemākajiem tiešmaksājumiem Eiropā un tā nav godīga konkurence. Latvijas lauksaimniekiem ir jāsaņem tādi paši tiešmaksājumi kā ikvienai no vecajām dalībvalstīm. Šajā pasākumā LOSP un Latvijas ražotāji veidos izpratni par lauksaimniecību Latvijā, kā arī popularizēs Latvijas lauksaimniecības produktus, lai veidotos jaunas sadarbības iespējas ar citām Eiropas valstīm,” norāda LOSP valdes loceklis Armands Krauze.

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)

x

Paroles atgadināšana