Horizontālās agrobiznesa

LOSP pārsteidza Eiropu ar Latvijas produktu daudzveidību

Krista Garkalne, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)
20.09.2012

16. septembrī Briselē Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP) piedalījās Eiropas Komisijas rīkotajā Kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) 50 gadu svinīgajā pasākumā, kurā savas valsts lauksaimniecības produkciju un reģionālās atšķirības prezentēja vairākas Copa – Cogeca pārstāvētās organizācijas no Spānijas, Itālijas, Polijas, Dānijas, Austrijas, Vācijas. No Baltijas valstīm šajā pasākumā piedalījās tikai Latvija. Katrai valstij bija iespējams prezentēt sev raksturīgāko produkciju, kā arī klātesošos uzrunāt ar savas valsts un produktu aprakstu. Ar uzrunu pasākumā uzstājās LOSP valdes loceklis Armands Krauze.

 Armands Krauze, LOSP valdes loceklis: "Latvijas lauksaimnieki Briselē izcēlās, jo īpaši iepazīstinot Eiropas ierēdņus un Briseles iedzīvotājus ar Latvijas produktiem un stāstot par Latviju. LOSP stends bija visvairāk apmeklētais, un vairāki tūkstoši apmeklētāji iepazinās ar Latviju un mūsu zemnieku produktiem un neformālās sarunās pie degustācijas galda Latvijas pārstāvji Eiropas ierēdņus informēja par zemajiem tiešajiem maksājumiem un nepieciešamību izlīdzināt tiešos maksājumus."

 Latvija ar pārstāvēto produktu klāstu īpaši izcēlās uz pārējo valstu fona, jo, ja citām valstīm bija viens vai divi produkcijas veidi, tad Latvijas stends tik ļoti izcēlās ar produktu dažādību un apjomu, ka mūsu stendu apbrīnoja un uzslavēja ne tikai pasākuma apmeklētāji, bet arī citu valstu pārstāvji un pasākuma organizatori.

 Pasākumā bija padomāts par visu paaudžu interesēm, jo apmeklētājiem tika radīta vide, kurā varēja iepazīties ar dažādām aktivitātēm, bērni varēja aplūkot lauksaimniecības dzīvniekus, iesaistīties spēlēs, lai iepazītu produktu ceļu no lauka līdz patērētājam, izglītojošas filmas, kā arī dažādu reģionālo produktu degustācijas. Visi Briseles un pasākuma apmeklētāji vienlaicīgi arī atzīmēja „dienu bez auto”, taču tas neaizkavēja un nemazināja cilvēku plašo plūsmu uz konkrēto pasākumu. Pasākums bija unikāla iespēja izbaudīt lauku vides atmosfēru, tajā skaitā laukuma centrs tika noklāts ar 4000 m² zālāja un salmu ķīpām, kuras īpašu prieku sagādāja mazākajiem pasākuma apmeklētājiem.

Pasākuma mērķis bija veidot publikas izpratni par lauksaimniecības milzīgo nozīmi – pārtikas, saimniekošanas un dzīvošanas laukos, kā arī sabiedrisko labumu dažādību. Pasākuma galvenā tēma bija ‘ilgtspējīga pārtika’.

LOSP izsaka pateicību visiem, kas palīdzēja Latviju prezentēt, uzņēmumiem, ražotājiem, kas piegādāja produkciju, kā arī visiem, kas iesaistījās, lai Latvijas stends izceltos uz pārējo valstu fona! Tāpat arī paldies Zemkopības ministrijas specializētajiem atašejiem Briselē par līdzdalību pasākuma laikā!

KLP 50 gadi – kampaņas mājas lapa pieejama šeit:

http://ec.europa.eu/agriculture/50-years-of-cap/index_lv.htm

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)

x

Paroles atgadināšana