Horizontālās agrobiznesa

LOSP gandarīta par limita palielināšanu no akcīzes nodokļa atbrīvotajai dīzeļdegvielai lauksaimniekiem

Ilze Vabole, AgroPols
02.10.2012

Kā informēja Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) sabiedrisko attiecību speciāliste Krista Garkalne, LOSP ir gandarīta par Zemkopības ministrijas izstrādāto grozījumu apstiprināšanu valdībā, kas nosaka limita palielināšanu no akcīzes nodokļa atbrīvotajai dīzeļdegvielai lauksaimniekiem (sk. arī rakstu http://www.agropols.lv/?menu=21&newsid=95676).

Grozījumi paredz, ka dīzeļdegvielas apjoma limits lauksaimniekiem no 85 495 240 litriem tiek palielināts līdz 106 333 750 litriem. Pamatojoties uz šādu lauksaimniekiem labvēlīgu iznākumu līdz oktobra beigām varēs piešķirt vēl 20 litrus degvielas par vienu atbilstošās platības hektāru, līdz ar to kopējais bezakcīzes degvielas apjoms lauksaimniekiem būs 100 litri. Zemkopības ministrijas panāktie grozījumi samazinās finansiālo slogu lauksaimnieciskās produkcijas ražotājiem.

LOSP ik gadu atbalsta to, ka lauksaimniecībā izmantojamās zemes apstrādei jāpiešķir maksimāli iespējamais bezakcīzes dīzeļdegvielas apjoms. LOSP pozitīvi vērtē, ka valdība ir spējusi atrast līdzekļus, lai atbalstītu Latvijas lauksaimniekus.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana