Horizontālās agrobiznesa

Arī nākamajā ES plānošanas periodā 2014.-2020. gadam nepieciešams finansējums valsts nozīmes meliorācijas sistēmu uzturēšanai

Ilze Vabole, AgroPols
31.10.2012

31. oktobrī notika ikmēneša Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) pārstāvju sapulce. Tajā piedalījās arī zemkopības ministre Laimdota Straujuma. Kā pastāstīja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietnieks Kaspars Funts, LOSP interesēja, kāds finansējuma apmērs ir plānots valsts meliorācijas sistēmu un valsts nozīmes meliorācijas sistēmu ekspluatācijai un uzturēšanai 2013. gadam un kādas būs meliorācijas sistēmu sakārtošanas iespējas Eiropas Savienības nākamajā plānošanas periodā no 2014. līdz 2020. gadam.

Zemkopības ministre Laimdota Straujuma LOSP informēja, ka meliorācijas jautājums ir ietverts Zemkopības ministrijas prioritāri risināmo jautājumu sarakstā. Pašreiz turpinās tikai iesākto projektu īstenošana (gan privāto zemes īpašnieku, gan VSIA „Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi” iesniegtie projekti). No valsts dotācijām 2013. gadam kopējais finansējums Meliorācijas likumā deleģēto funkciju izpildei plānots 1,5 miljonu latu apmērā.

„Lauku infrastruktūras, tai skaitā arī meliorācijas sistēmu rekonstrukcijai, uzturēšanai un izveidošanai nākamajā programmēšanas periodā no 2014. līdz 2020. gadam Zemkopības ministrija ir pieprasījusi finansējumu no Eiropas Reģionālās attīstības fonda. Atbalsts viena īpašuma, pašvaldības un koplietošanas meliorācijas sistēmu sakārtošanai tiks paredzēts arī nākamā perioda Lauku attīstības programmā un šīm investīcijām būtu nepieciešami aptuveni 38 miljoni latu . Savukārt meža meliorācijas infrastruktūrai nepieciešamas investīcijas aptuveni 11 miljonu latu ampērā,” paskaidroja Laimdota Straujuma.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana