Horizontālās agrobiznesa

LOSP: Par Starptautisko Briežu un savvaļas nagaiņu audzētāju asociācijas viceprezidentu ievēlēts Latvijas pārstāvis

Krista Garkalne, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)
27.11.2013

LOSP: Par Starptautisko Briežu un savvaļas nagaiņu audzētāju asociācijas viceprezidentu ievēlēts Latvijas pārstāvis

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) Netradicionālo nozaru grupas vadītājs Dainis Paeglītis, kurš ir biedrības "Savvaļas dzīvnieku audzētāju asociācija" (SDAA) valdes priekšsēdētājs, tika ievēlēts par jaundibinātās Starptautisko briežu un savvaļas nagaiņu audzētāju asociācijas ( International Deer and wild Ungulate Breeders Association – IDUBA) viceprezidentu Eiropas jautājumos.

Septembrī, Spānijas pilsētā Albacete notika Eiropas briežu ragu un briežu audzētāju sanāksme (European Meeting on Antlers and Deer – EMAD), kuras laikā tika dibināta jauna organizācija - Starptautiskā briežu un savvaļas nagaiņu audzētāju asociācija. Asociācijas mērķis ir starptautiski koordinēt visu sugu briežu un citu savvaļas nagaiņu audzētāju uzņēmējdarbību, kas balstīta uz ilgtspējīgu dabas resursu izmantošanu (dzīvnieku skaita pavairošanu, genofonda saglabāšanu, gaļas un citu produktu ražošanu, apskates un medību tūrisma saimniecību veidošanu utt.).

IDUBA viceprezidents Eiropas jautājumos, biedrības „Savvaļas dzīvnieku audzētāju asociācija” valdes priekšsēdētājs, Dr. Dainis Paeglītis: „Latvijai šī ir lieliska izdevība gan savas intereses un idejas virzīt tālāk Eiropas organizāiju līmenī, gan arī mācīties un ieviest labās prakses piemērus Latvijā. Iekļūšana šadā starptautiskā organizācijā sniegs mums daudz iespēju uzlabot, papildināt un starptautiski popularizēt briežaudzēšanas nozari Latvijā, paplašināt realizācijas tirgus.”

Foto: D. Paeglītis ar savā saimniecībā audzētu briežu bulli Hercogu (autors Oļegs Partejevs)
Vairāk informācijas par EMAD: http://www.emad.es/

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)

x

Paroles atgadināšana