Horizontālās agrobiznesa

LOSP: Ministru prezidentes un ZZS diskusijas vieš lielākas cerības

Krista Garkalne, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)
10.09.2014

Kā informējām, 10. septembrī pēc Zaļo un Zemnieku savienības Saeimas frakcijas pārstāvju uzaicinājuma uz sarunām ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu tikās Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) pārstāvji - LOSP valdes priekšsēdētājs Edgars Treibergs, Lauksaimniecības Statūtsabiedrību asociācijas valdes priekšsēdētāja Aija Balode un Lauksaimnieku apvienības valdes priekšsēdētāja Sandra Stricka, lai diskutētu par lauksaimniekiem aktuāliem jautājumiem.

Sarunās vienojās, ka 16. septembra Ministru kabineta sēdē tiks lemts par 50 miljonu eiro papildu piešķiršanu pārejas posma valsts atbalstam (PPVA) 2015. gadā un turpmākajos gados, kā arī par akcīzes nodokļa atbrīvojumu lauksaimniekiem dīzeļdegvielas iegādei, par papildu 5,6 miljonu eiro piešķiršanu šim mērķim.

Tika panākta vienošanās par papildu finansējuma piešķiršanu piena nozares saimniecībām, bet konkrēti lēmumi tiks pieņemti pēc Zemkopības ministrijas veiktajiem aprēķiniem, līdz ar to gala lēmums varētu tikt pieņemts oktobra mēnesī.

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)

x

Paroles atgadināšana