Horizontālās agrobiznesa

LOSP izsaka gandarījuma pilnu paldies „Zaļās nedēļas” organizatoriem!

Krista Garkalne, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)
06.02.2015

No 16. līdz 25. janvārim Berlīnē notika starptautiskā un pasaulē lielākā pārtikas, lauksaimniecības un dārzkopības izstāde „Zaļā nedēļa" ( “Internationale Grüne Woche Berlin” ) un Latvija šogad bija izstādes partnervalsts. Latviju izstādē pārstāvēja 106 Latvijas uzņēmumi un saimniecības visai pasaulei, prezentējot gan Latviju kā valsti, gan apmēram 600 mūsu uzņēmumu ražotos produktus.

LOSP valdes priekšsēdētājs Edgars Treibergs: „Lepojamies un izsakām gandarījuma pilnu paldies visiem, kas piedalījās šā projekta īstenošanā, īpaši LOSP projektu vadītājai Sarmītei Babānei, kas veiksmīgi darbojās šajā nopietnajā projektā gada garumā kā viens no „Pļavas” stenda koordinatoriem, kurā tika prezentēti piena, gaļas un graudu produkti.

Tāpat izsakām lielu pateicību LOSP dalīborganizācijas „Kartupeļu audzētāju un pārstrādātāju savienības” valdes priekšsēdētājai Aigai Krauklei, kas projektā vadīja „Dārza” stendu, kurā prezentēja augļu, ogu un biškopības produkciju.”

LOSP projektu vadītāja Sarmīte Babāne: „Šis bija valstiski nozīmīgs projekts, un man bija prieks strādāt lieliskā komandā, lai prezentētu valsti visai pasaulei ar Latvijā ražotiem kvalitatīviem un daudzveidīgiem produktiem. Apmeklētāju lielāko masu veidoja vācieši, un pēc 10 dienu novērojumiem varu teikt, ka v āciešus visnotaļ vairāk interesē „kreptīgi”, pikanti un sāļi, un attiecīgai valstij raksturīgi produkti. Viens spilgts piemērs ir ķiploku grauzdiņi - kas daudzos radīja izbrīnu, satraukumu un vēlmi nogaršot un beigu beigās arī iegādāties šo mūsu gardumu!

Šīs izstādes laikā ir gūta neatsverama pieredze, paplašināts sadarbības partneru loks gan Latvijas, gan Eiropas mērogā, taču es labprāt uzsvērtu to, ka uzņēmējiem būtu, pašiem jāpiedalās izstādē, jo neviens tik labi nevar izstāstīt par savu produktu, kā pats ražotājs vai ražotāja pārstāvis.

Vēlos pateikties visiem uzņēmumiem, kas paši piedalījās izstādē vai deva savus gardos produktus, lai nodrošinātu bagātīgus Latvijas valsts stendus un ceru uz turpmāku sadarbību.”

„Kartupeļu audzētāju un pārstrādātāju savienības” valdes priekšsēdētāja Aiga Kraukle: „ Esmu gandarīta par rezultātu - mēs tiešām parādījām savu valsti visā tās daudzveidībā un bagātībā. To novērtēja arī citu valstu dalībnieki, kā arī apmeklētāji, par ko liecināja daudzie pateicības vārdi un uzslavas. Mums ir radoša domāšana un prasme saražot unikālus produktus, tomēr mums vēl jāmācās mārketings un atbildības sajūta. Ja reiz esi pieteicies būt stendā ar savu produktu, tad tas ir jādara. Kaut arī ne viss izdevās kā vēlētos, tomēr liels paldies tiem, kas piedalījās stenda produktu klāsta kuplināšanā un īpašs paldies biškopjiem, kas piedalījās arī stenda noformējuma gatavošanā. Strops apmeklētajiem patika!

No mūsu stenda 4 uzņēmēji tika uzrunāti sadarbībai ar Vācijas uzņēmējiem. Lai izdodas iesāktās sadarbības sarunas un vainagojas ar stabiliem ilgtermiņa līgumiem! ”

Latvijas produkcija savu popularitāti gadu garumā ir pierādījusi ar pārtikas daudzveidību, oriģinalitāti, drošību, veselīgumu, garšu un kvalitāti.

Pasākuma organizators bija nodibinājums „Fonds Latvijas Lauksaimniecības attīstībai”.

Vairāk informācijas par pasākumu: http://www.flla.lv/pasakumi/zala-nedela-berline

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)

x

Paroles atgadināšana