Horizontālās agrobiznesa

Latvijas lauksaimnieku gada ballē pirmo reizi ar īpašu balvu godinās labākos jaunos lauksaimniekus

Maira Dzelzkalēja, Zemnieku Saeima (ZSA)
12.01.2011

Pēc lielajiem sniega tīrīšanas darbiem Rīgā, Latvijas lauksaimnieki šo nedēļas nogali veltīs atskatam uz 2010. gadu nozarē, gada veiksmīgāko jauno lauksaimnieku un gada atsaucīgāko valsts pārvaldes darbinieku sveikšanai. Sestdien, 15. janvārī, zemnieki no visas Latvijas tiksies Zemnieku saeimas rīkotajā Latvijas lauksaimnieku ballē Jelgavas pilī. Lauksaimniekus uzrunās un sveiks arī ministru prezidents Valdis Dombrovskis un zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

 Šogad Lauksaimnieku ballē tiks uzsākta jauna tradīcija - lai veicinātu Latvijas lauksaimniecības un lauku attīstību un popularizētu tos jaunos cilvēkus, kas lauksaimniecību redz kā savu dzīves profesiju, pirmo reizi tiks sveikti perspektīvākie jaunie lauksaimnieki - konkursa jaunajiem lauksaimniekiem „Senču aicinājums” uzvarētāji. Konkursa idejas autore ir EP deputāte Sandra Kalniete un sadarbībā ar Zemnieku saeimu un Latvijas Avīzi, konkurss norisinājās no 2010. gada oktobra līdz decembrim. Konkursā piedalījās 29 pretendenti no visiem Latvijas novadiem. Otrajai kārtai tika izvirzīti 22 pretendenti – no tiem 20 saimniecības žūrijas locekļi apmeklēja klātienē.

„Paaudžu maiņa lauksaimniecībā ir aktuāls jautājums ne vien Latvijā, bet visā Eiropā. Lauksaimniecība pamazām „noveco“, nepieciešami jauni cilvēki, kas turpinās strādāt nozarē un to attīstīt. Latvijas jaunie zemnieki ir daudzsološi un neatlaidīgi. Sveicot šī gada veiksmīgākos, motivēsim gan uzvarētājus, gan tos, kuri pie balvām šogad netiks, tikpat veiksmīgi strādāt arī turpmāk,“ stāsta Maira Dzelzkalēja, Zemnieku saeimas priekšsēdētāja vietniece.

Balvas jaunajiem lauksaimniekiem tiks pasniegtas 7 nominācijās:

„ Par radošu, atbildīgu, pilnvērtīgu dzīvi un ražošanu laukos“;

„Par profesionālu saimniekošanu un neatlaidīgu attīstību“;

„Vēl būs“;

„Par neatlaidību un stabilitāti“;

„Par uzņēmību, degsmi un sparu, mērķtiecīgi darbojoties savā jomā un attīstot Latvijas lauksaimniecību“;

„Par izdomu un atraktivitāti“;

„Cilvēks lauksaimiecības sabiedrībai“.

Balles ietvaros jau otro gadu Zemnieku saeima pateiksies arī labākajiem valsts pārvaldes darbiniekiem par veiksmīgo un produktīvo sadarbību 2010. gadā. Visvairāk 2010. gada atsaucīgākā ierēdņa titulam Zemnieku saeimas biedri izvirzījuši ierēdņus no Lauku atbalsta dienesta, Valsts ieņēmumu dienesta un Valsts augu aizsardzības dienesta reģionālajām pārvaldēm un nodaļām.

Latvijas lauksaimnieku balles lieldraugi: SIA „Biolak Baltic”,SIA „Dotnuvos projektai”, SIA „Hipolīzings”, z/s „Vecsiljāņi”, SIA „Pakavs”, SIA „Agrimatco Latvia”, SIA „Saimnieks LV”, SIA „Augu aizsardzības serviss”, Kooperatīvs „Trikāta”,Kooperatīvs “Piena ceļš”.

Zemnieku Saeima (ZSA)

x

Paroles atgadināšana