Horizontālās agrobiznesa

Zemnieku saeima aicina lauksaimniekus strādāt atbildīgi

Aija Zariņa, AgroPols
19.07.2011

Zemnieku saeima aicina lauksaimniekus būt apzinīgiem un atbildīgiem cīņā ar nezālēm un kaitēkļiem, kas vasarā ir īpaši aktuāla, un, lietojot pesticīdus, rūpīgi sekot līdzi to lietošanas instrukcijām.

„Mēs, Zemnieku saeima, vienmēr esam iestājušies par precīzu jebkāda veida pesticīdu lietošanas noteikumu ievērošanu. Bez dažādiem palīglīdzekļiem nezāļu un kaitēkļu iznīcināšanai mūsu klimata apstākļos nevar iztikt, bet tie jālieto apzinīgi, atceroties, ka zeme ir mūsu galvenais resurss un pret to jāizturas saudzīgi,“ skaidro Juris Lazdiņš, Zemnieku saeimas priekšsēdētājs.

J. Lazdiņš aicina izvērtēt dažādu inteksicīdu lietošanas nepieciešamību un lietot tos tikai tādā gadījumā, ja bez tiem draud ražas bojājumi un zaudējumi.

„Lauksaimniekiem, kā visiem uzņēmējiem, svarīga ir peļņa, tomēr to nedrīkst stādīt augstāk par vides saudzēšanu. Lielākā daļa lauksaimnieku to ievēro, jo apzinās, ka šajā vidē viņi saimnieko nevis vienu vai divus gadus, bet gan desmitiem gadu, tāpēc svarīgi saimniekot tā, lai neradītu videi kaitējumu,“ uzsver Zemnieku saeimas priekšsēdētājs.

Kā vēstīja LTV raidījums «Panorāma», pēc ziedoša rapšu lauka miglošanas ar stipras iedarbības insekticīdu, Liepupes un Viļķenes pagastos noindēts liels daudzums bišu. Tiek ziņots, ka bojā gājušas vismaz 400 saimes. Vainīgais - dāņu uzņēmējs - ir atzinies un, iespējams, tiks cauri ar nelielu soda naudu. Bet biteniekiem izpostīts daudzu gadu darbs un sāp sirds par bojā gājušajām medus nesējām.Tik lielu postu biškopji vēl līdz šim Latvijā nebija pieredzējuši.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana