Horizontālās agrobiznesa

PVD aktivizē sadarbību ar pārtikas ražotājiem

Ilze Meistere, Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)
26.02.2010

Lai uzlabotu informācijas apriti un aktivizētu sadarbību starp pārtikas apriti uzraugošo institūciju Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) un Latvijas Pārtikas uzņēmumu federāciju (LPUF), kas apvieno lielākos Latvijas pārtikas ražotājus, parakstīts sadarbības līgums.

"Neraugoties uz to, ka PVD, optimizējot darbu, ir samazinājis pārbaužu biežumu, situācija pārtikas ražošanas uzņēmumos, īpaši tajos, kas savu produkciju izplata Eiropas Savienības tirgū vai eksportē uz trešajām valstīm, piemēram, Krieviju, nebūt nav pasliktinājusies. To drīzāk varētu raksturot kā labu. Lai saglabātu šo stabilitāti, kā arī palīdzētu uzņēmumiem, kuriem tik labi nav veicies, iztrūkstošās pārbaudes aizstāsim ar dialogu - vairāk uzklausīsim, skaidrosim, atgādināsim", saka PVD ģenerāldirektora pienākumu izpildītājs Māris Balodis.

PVD un LPUF, parakstot sadarbības līgumu, vienojušies par regulāru informācijas apmaiņu, kas notiks reizi divos mēnešos, tiekoties abu organizāciju pārstāvjiem. To laikā PVD ne vien uzklausīs pārtikas ražošanas uzņēmumus, bet arī informēs par PVD uzraudzības rezultātiem un konstatētajām problēmām, skaidros izmaiņas normatīvajos aktos un kopīgi meklēs risinājumus, lai palīdzētu uzņēmumiem attīstīties.

Kā liecina Pārtikas un veterinārā dienesta 2009. gada pārtikas ražošanas uzņēmumu pārbaudes, aptuveni 99% uzņēmumu kopumā atbilst normatīvo aktu prasībām. Daļā uzņēmumu PVD inspektori ir konstatējuši noteiktas neatbilstības, taču tās nav tādas, kas ietekmē pārtikas drošumu.

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)

x

Paroles atgadināšana