Horizontālās agrobiznesa

Straujuma ar LPUF vadību pārrunā aktualitātes pārtikas nozarē

Ilze Vabole, AgroPols
09.12.2011

9. decembrī zemkopības ministre Laimdota Straujuma tikās ar Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas (LPUF) vadību un vienojās par Zemkopības ministrijas un pārtikas ražotāju ciešāku sadarbību Pārtikas nozares padomes ietvaros, lai savlaikus risinātu pārtikas ražošanas nozares problēmas un aktuālos jautājumus, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietnieks Kaspars Funts.

„Pārtikas nozare ir ļoti būtiska Latvijas tautsaimniecībai, tādēļ būtu nepieciešama aktīvāka nozari ietekmējošo jautājumu koordinācija valsts iestāžu nevalstiskoorganizāciju starpā.Tāpat, ja pastāv kādi normatīvie akti, kas ir stingrāki par Eiropas Savienības regulām, lūdzu pārtikas ražotājus vērsties Zemkopības ministrijā, lai mēs šo situāciju varētu atrisināt un vērst par labu pārtikas ražotājiem,” aicināja zemkopības ministre Laimdota Straujuma.

Zemkopības ministre sacīja, ka izvērtēs LPUF priekšlikumu 2012. gada valsts subsīdiju programmā iekļaut pētījumu par akrilamīda līmeni pārtikas produktos. Šis pētījums ir nepieciešams Latvijas pozīcijas sagatavošanai Zemkopības ministrijas pārstāvju pārrunās ar Eiropas Savienību (ES) par pieļaujamo akrilamīda līmeņa noteikšanu pārtikas produktos. Tāpat Zemkopības ministrija izvērtēs iespēju no valsts subsīdiju līdzekļiem atbalstīt tirgus pētījumu par Latvijas pārtikas pārstrādes nozares vietu Latvijas tirgū, lomu un pienesumu valsts budžetā un potenciālajām tālākas attīstības iespējām.

Atbildot LPUF aicinājumam ieviest Latvijā diferencētu pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi pārtikas produktiem, proti, samazinātu PVN pirmās nepieciešamības pārtikas produktiem, zemkopības ministre Laimdota Straujuma atbildēja, ka kopumā šādam priekšlikumam piekrīt, taču to apspriest varētu sākt ne ātrāk par 2013. gadu, jo šobrīd samazinot PVN likmi pārtikas produktiem, samazinātos ieņēmumi valsts budžetā, kas pašreizējā ekonomiskajā situācijā valstī ir vērtējams negatīvi.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana