Horizontālās agrobiznesa

Latvijas Zemnieku federācijai jauna vadība

Aina Odziņa, AgroPols
24.05.2010

21. maijā notika biedrības "Latvijas Zemnieku federācija" (LZF) pilnsapulce.

Tā kā līdzšinējā LZF vadītāja Ārija Jerumane federācijas biedriem bija paziņojusi par vēlmi nekandidēt uz amatu kārtējās vēlēšanās un gatavību nolikt pilnvaras, tad pilnsapulcē tika ievēlēta jauna vadība.

Par LZF valdes priekšsēdētāju uz nākamajiem diviem gadiem ievēlēta Agita Hauka, savukārt par valdes locekļiem ievēlēti Ligita Silaraupa, Mārtiņš Cimmermanis, Zaiga Blaua, Linards Lingers, Aina Golubeva un Līga Milkeviča.

Kā biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja Hauka, federācijas darbība turpmāk būs vērsta "ne tik daudz uz ražotājiem, kā uz ierindas biedriem laukos". Federācija plāno biežāk braukt pie zemniekiem, uz vietas organizēt projektu apmācības un gādāt, lai zemnieku intereses tiktu aizstāvētas valstiskā līmenī.

Savukārt Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomes vadītājs Armands Krauze atzina, ka cer uz LZF jaunās vadītājas spēju parūpēties par lauku iedzīvotāju interesēm. "Kā ilggadēja sieviešu nevalstisko organizāciju līdere Hauka uzkrājusi lielu pieredzi darbā ar lauku cilvēkiem un lieliski pārzina lauksaimnieku problēmas," atzina Krauze, piebilstot, ka cer arī uz Haukas spēju piesaistīt jaunus biedrus federācijai, kuru skaits pēdējo gadu laikā dramatiski krities no pāris tūkstošiem līdz dažiem simtiem.

LZF jaunās valdes sēde notiks nākamnedēļ, 27. maijā.

Par jauno LZF līderi

LZF vadītāja Agita Hauka dzimusi 1959. gadā Ventspils rajona Ances pagastā. Pēc Rīgas 2. medicīnas skolas beigšanas strādājusi P.Stradiņa slimnīcā asinsvadu ķirurģijas nodaļā. 2005.gadā Hauka nodibināja SIA "Aizlīči", kas nodarbojas ar skaistumkopšanu. Ģimenei Iecavā pieder piemājas saimniecība "Aizlīči" ar specializāciju augļkopībā.

Hauka kopš 1997. gada ir LZF biedre un no 1998. gada - Iecavas sieviešu kluba "Liepas" valdes priekšsēdētāja.

2009. gadā Haukai piešķirta Sieviešu tiesību institūta galvenā balva nominācijā "Gada sieviete-līdere".

AgroPols

x

Paroles atgadināšana