Horizontālās agrobiznesa

JZK dibina ciešāku sadarbību ar Lietuvu

Inese Galeja, AgroPols
04.12.2009

JZK dibina ciešāku sadarbību ar Lietuvu

Lai apskatītu veiksmīgākās saimniecības, dibinātu jaunus sadarbības kontaktus un iegūtu jaunu pieredzi 23 jaunie zemnieki no visas Latvijas sadarbībā ar biedrību «Latvijas Jauno zemnieku klubs» (JZK) oktobrī devās pieredzes apmaiņas braucienā uz Lietuvu, Šauļu rajonu. Kā stāsta Jauno Zemnieku kluba valdes priekšsēdētājs Māris Šņickovskis, tas bija pirmais solis ceļā uz nopietnāku sadarbību ar Lietuvas jaunajiem zemniekiem.


Priekšsēdis pastāsta par Latvijas – Lietuvas pārrobežas sadarbības programmu, kas dos pienesumu gan vietējiem uzņēmējiem, gan zināšanas un pieredzi Latvijas- Lietuvas jaunajiem zemniekiem. „Programmas pamatā ir dažādi virzieni un mēs esam noskatījuši „Aktīvas un ilgtspējīgas sabiedrības attīstības” virzienu. Plānojam sakopt pierobežas teritoriju, organizēt seminārus gan Latvijā, gan Lietuvā, salīdzināt dažādas lauksaimniecības nozares,” tā Māris. Viņš atzīst, ka nevajag laist vējā iespēju izzināt lietuviešu pieredzi- kā nekā viņiem sokas labāk kā mums. Ar šis programmas palīdzību JZK cer arī risināt jautājumu ar trūkstošo lauksaimniecības mācību literatūru un izdales materiāliem.


Ja kādam ir ideja, ko vēl varētu darīt ar šī projekta starpniecību, lūdzu, sazinieties ar JZK priekšsēdētāju Māri Šņickovski (tālrunis: 26707751, e-pasts: maris.snickovskis@inbox.lv).

 

AgroPols

x

Paroles atgadināšana