Horizontālās agrobiznesa

Apdraudēta lauksaimniecības un pārtikas preču tirgus veicināšanas programmas īstenošana

Leta-Nozare
05.02.2010

Patlaban līdzekļu trūkuma dēļ ir apdraudēta lauksaimniecības un pārtikas preču tirgus veicināšanas programmas īstenošana, šorīt intervijā telekompānijas LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja "Mārketinga padomes" direktore Ingūna Gulbe.


Apdraudēta lauksaimniecības un pārtikas preču tirgus veicināšanas programmas īstenošanaPatlaban līdzekļu trūkuma dēļ ir apdraudēta lauksaimniecības un pārtikas preču tirgus veicināšanas programmas īstenošana, šorīt intervijā telekompānijas LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja "Mārketinga padomes" direktore Ingūna Gulbe.

Līdzekļi programmas īstenošanai nav atvēlēti vispār.

Tā varētu būt kāda kļūda, kas tiks labota, sacīja Gulbe, norādot, ka pārtikas nozares uzņēmēji un asociāciju pārstāvji bijuši pie Ministru prezidenta Valda Dombrovska (JL), kurš paudis izpratni par izveidojušos situāciju, dodot cerības, ka finansējuma problēmas tiks atrisinātas.

Lauksaimniecības un pārtikas preču tirgus veicināšanas programmā tiek piešķirta arī "Karotītes" zīme, kas ļauj veikalu plauktos atšķirt vietējos un importa produktus.

Kā ziņots, Latvijā aizvien vairāk pieprasa produktus ar "Karotītes" zīmi (Sk. rakstu), liecina jaunākais tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra "SKDS" pētījums.

Preču zīme "Kvalitatīvs produkts Latvija" ir kļuvusi par norādi Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas (NPKS) pārtikas produktiem, kas atbilst Latvijā izstrādātiem un apstiprinātiem NPKS kvalitātes kritērijiem. "Zaļā karotīte" ar 2008. gada 18. augustu ir kļuvusi par NPKS īpašu norādi "Kvalitatīvs produkts", kas ir reģistrēta kā viena no Eiropas NPKS produktu norādēm.

Līdzīgas pārtikas kvalitātes shēmas un shēmas norādes ir arī citām Eiropas valstīm. Tāpēc Latvijā iegūtais novērtējums un tiesības lietot šo norādi "Kvalitatīvs produkts" ir instruments, kā Latvijas lauksaimniecības produktu ražotāji var labāk kļūt atpazīstami Eiropas tirgū, vienlaicīgi piedāvājot Eiropā "saprotami" marķētu augstākas kvalitātes produktus un godam veicinot Latvijas nacionālo produktu konkurētspēju, Latvijas ražotāju atpazīstamību Eiropā.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana