Horizontālās agrobiznesa

LLKA Zemkopības ministrijas medaļai „Par centību” izvirzījusi Andru Balodi un Ingrīdu Vāveri

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA)
14.04.2010

LLKA Zemkopības ministrijas medaļai „Par centību” ir izvirzījusi Zemkopības ministrijas Lauku attīstības atbalsta departamenta direktora vietnieci Andru Balodi un lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības „Zaļais grozs” izpilddirektori Ingrīdu Vāveri.


Vērtējot līdzšinējo sadarbību starp Zemkopības ministrijas ierēdņiem un LLKA, LLKA ir pozitīvi novērtējusi A.Balodes pretimnākšanu un operatīvo darbību dažādu jautājumu risināšanā. A.Balodes sasniegumi profesionālajā jomā:

- 2005. gadā dalība Biodegvielas likuma izstrādē, kas bija par pamatu biodegvielas aprites veicināšanai, tika nodrošināta biodegvielas atbalsta programmas izstrāde.

- Vadoties pēc citu Eiropas Savienības valstu pieredzes un pēc augļkopju un dārzkopju iniciatīvas 2005. gadā tika uzsākts darbs pie integrētās augļkopības un integrētās dārzkopības valsts atbalsta sistēmas izveides, par kuru Latvijas augļkopji un dārzkopji atbalstu sāka saņemt 2006. gadā, pēc tam kad šī atbalsta programma tika saskaņota ar Eiropas Komisiju.

- Darbs kā Latvijas pārstāvei (2005-2008) NATO FAPC (Food and Agriculture Committee) Lauksaimniecības un pārtikas komitejā.

- Darbs ar Eiropas Komisiju valsts atbalsta programmu saskaņošanā atbilstoši Eiropas Savienības normatīvajiem aktiem.

Savukārt, I.Vāveres sasniegumi profesionālajā jomā ir sekojoši:

- Ar aktīvu rīcību veicinājusi bioloģisko lauksaimnieku kooperatīva „Zaļais grozs” dibināšanu (UR reģistrēts 2003.30.06.), joprojām iedvesmo un vada to.

- Savas juridiskās zināšanas, darbu un laiku rezultatīvi iegulda mazo saimniecību kooperācijas, bioloģiskās lauksaimniecības attīstībā un pārtikas apritē.

- Lai pilnveidotu kooperatīva pakalpojumu iespējas, kopīgi kooperatīvā ar Ingrīdas uzņēmību realizēti 3 projekti, kuru ietvaros sagādāta un sakārtota mazjaudas tehnoloģija kopīgai lietošanai - dārzeņu stādītājs- vagotājs, pļāvējs, krūmu smalcinātājs, platību sakopšanai, vakuuma iekārta žāvējuma pakošanai. Atbilstoši sakārtota visu realizācijai paredzēto produktu fasēšana un marķēšana. Aizvien tiek meklēti un rasti jauni produkcijas piedāvājumu veidi un jauni noieta kanāli bioloģiskās lauksaimniecības produkcijai.

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA)

x

Paroles atgadināšana