Horizontālās agrobiznesa

Ar ētikas kodeksu LLKA cer veicināt lauksaimnieku sabiedrības uzticību LPKS

Aija Zariņa, AgroPols
16.09.2010

16. septembrī Latvijas lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) biedru sapulcē tika apstiprināts Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību ētikas kodekss (LPKS ētikas kodekss), informēja  LLKA projekta vadītāja Ilze Meržvinska. Kodeksa mērķis ir nodrošināt labas prakses izplatību un veicināt lauksaimnieku sabiedrības uzticību LPKS.

LPKS ētikas kodekss nosaka, ka LPKS vadībai jāstrādā tikai un vienīgi biedru un darbinieku interesēs, jānodrošina vienlīdzīga attieksme pret visiem kooperatīva biedriem, jānodrošina caurspīdīga kooperatīva darbība, sniedzot kooperatīva biedriem visu interesējošo informāciju par kooperatīva darbību un aktivitātēm, nepieciešamības gadījumā jāsadarbojas ar citām LPKS, nevis jāveic darbības, kas var negatīvi ietekmēt citu LPKS, kas strādā atbilstoši šim ētikas kodeksam (piemēram, cita LPKS biedru pārvilināšana, agresīva cenu politika pret citu kooperatīvu u.tml. darbības). Tāpat kodekss nosaka to, ka LPKS vadība un biedri apzinās, ka ar savu attieksmi un uzvedību reprezentē kopējo LPKS tēlu Latvijā.

Ziņot par LPKS ētikas kodeksa pārkāpumu var jebkurš lauksaimnieks vai cita LPKS, kura ir LLKA biedrs, iesniedzot LLKA birojā rakstisku pieteikumu, kuru izvērtējot LLKA valde lemj par pārkāpēja brīdināšanu vai izslēgšanu no Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas.

"Ir svarīgi, lai Latvijas zemnieki uzticētos lauksaimnieku kooperatīviem un atbalstītu kooperācijas ideju. Šī ētikas kodeksa pieņemšana nodrošinās, lai pēc iespējas tiktu novērsti gadījumi, kad kooperatīva darbība nav caurspīdīga vai kooperatīva vadība nav lojāla pret sava kooperatīva biedriem vai godīga attiecībā pret citām LPKS", atzina LLKA izpilddirektore Linda Bille.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana