Horizontālās agrobiznesa

Baltijas valstu lauksaimnieku organizācijas paraksta sadarbības memorandu par kooperācijas veicināšanu Latvijā, Lietuvā un Igaunijā

Linda Bille, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA)
29.11.2010

25. novembra konferences "Lauksaimnieku kooperācija Baltijas valstīs: pašreizējā situācija un attīstības iespējas" noslēgumā tika parakstīts sadarbības memorands starp lauksaimnieku organizācijām Latvijā, Lietuvā un Igaunijā par turpmāko sadarbību lauksaimniecības kooperācijas attīstības veicināšanā Baltijas valstīs.

No Latvijas puses sadarbības memorandu parakstīja Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) valdes priekšsēdētāja vietniece Ilze Aizsilniece, no Lietuvas puses - Lietuvas Lauksaimniecības kameras prezidents Bronius Markauskas,  no Igaunijas puses - Igaunijas Zemnieku federācijas konsultants Indrek Rohtma.

Memorands paredz sadarbību informācijas apmaiņā un izplatīšanā, kopīgu interešu pārstāvēšanā Eiropas Savienības institūcijās, sadarbību kopīgu attīstības projektu izstrādē un realizācijā. Tāpat plānots attīstīt arī ekonomiska veida sadarbību starp Latvijas, Lietuvas un Igaunijas kooperatīviem.

"Katra no trim Baltijas valstīm ir sekmīgāka kādā no lauksaimniecības nozarēm kooperācijas jomā. Tādēļ mums katram ir gan, ko iemācīt, gan, ko pamācīties no kaimiņvalstīm. To arī izmantosim turpmākai sadarbībai," teic LLKA valdes priekšsēdētāja vietniece Ilze Aizsilniece.

Jāuzsver, ka pašreiz jau sadarbība starp atsevišķiem kooperatīviem Baltijas valstīs notiek. Piemēram, lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība "Latraps" sadarbojas ar Igaunijas graudu kooperatīvu "Kevili". Tāpat piena kooperatīvi "Piena ceļš" un "Trikāta KS" sadarbojas ar piena kooperatīviem Lietuvā.

"Plānots uzsākto sadarbību turpināt arī nākotnē. Lai padarītu sadarbību rezultatīvāku, turpmāk organizēsim kooperatīvu tikšanās nozaru ietvaros," tā I. Aizsilniece.

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA)

x

Paroles atgadināšana