Horizontālās agrobiznesa

Atbilstība piešķirta 44 lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvajām sabiedrībībām

Ilze Vabole, AgroPols
24.04.2012

Pievienotie dokumenti

1712_saraksts.doc
13. aprīlī lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību (LPKS) atbilstības izvērtēšanas komisijas sēdē saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr.137 "Noteikumi par lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības reģistrācijai nepieciešamajiem dokumentiem un šīs sabiedrības atbilstības izvērtēšanu" piešķīra atbilstību 44 LPKS (sk. piev. failu), kas pārstāv piena, graudu, augļu, dārzeņu un gaļas nozares, liecina informācija Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) mājas lapā.
LPKS atbilstības izvērtēšanas komisijā bija šādi LLKA pārstāvji:
  • LLKA valdes priekšsēdētājs Indulis Jansons;
  • LLKA valdes priekšsēdētāja vietniece Ilze Aizsilniece;
  • LLKA valdes loceklis Sandris Bēča;
  • LLKA valdes loceklis Guntis Pirvits;
  • LLKA pārstāvis Edgars Ruža.
Kopumā uz atbilstības izvērtēšanu tika pieteiktas 51 LPKS, no kurām 7 kooperatīvu pieteikumi tika noraidīti. Noraidīšanas pamatā bija divu kritēriju neizpilde – LPKS valdē vairākums ir LPKS biedri vai LPKS ir izveidota padome, ja valdē vairākumā ir personas, kas nav LPKS biedri, LPKS iesnieguma iesniegšanas laikā nav nodokļu parādu vai tie nepārsniedz 100 latu.
  LLKA aicina atbilstīgās LPKS nenokavēt un līdz 1. maijam pieteikties valsts subsīdiju atbalstam daļējai kredītprocentu dzēšanai (īstermiņa / ilgtermiņa kredītu kredītpocentiem). Sīkāka informācija pieejama Lauku atbalsta dienesta mājas lapā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana