Horizontālās agrobiznesa

Aizvadītas ceturtās Govju dienas

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA)
03.09.2012

Aizvadītas ceturtās Govju dienasGaļas un Piena šķirņu liellopu audzētāju starptautiskais pasākums „Govju dienas 2012” notika š.g. 17. un 18. augustā Kuldīgas novada Vārmes pagastā, pulcējot ap 300 liellopu audzētāju un nozares ekspertu no Latvijas, kā arī ārvalstīm - Šveices, Lietuvas un Vācijas. Pirmajā pasākuma dienā notika izglītojošie semināri - par govju atnešanās vieglumu, par ekonomisko slimību profilaksi liellopu ganāmpulkā, kā arī par liellopu audzētāju pieredzi Šveicē un jauno Šveices-Baltijas kopprojektu „Baltic Grassland-Beef”.

Pasākuma otrajā dienā apmeklētājiem bija iespēja apskatīt 11 dažādu gaļas šķirņu liellopus, kā arī piena šķirņu liellopus. Liellopu demonstrējumu laikā sertificēti vērtētāji izvirzīja labākās govis apbalvošanai zīdītājgovju un slaucamo govju grupās. Šķirnes saimniecības sniedza informāciju par savu audzēšanas pieredzi un šobrīd piedāvājumā esošajiem vaislas buļļiem, kas bija apskatāmi arī uz vietas pasākumā. Atsevišķā aplokā ganījās Latvijā pagaidām mazāk izplatītās Blondo Akvitāniešu šķirnes liellopi. Mazākos izstādes apmeklētājus priecēja arī šķirnes aitas, truši un kazas.

Papildus dzīvnieku apskatei un demonstrējumiem pasākuma apmeklētājiem bija iespēja degustēt kvalitatīvu liellopu gaļu, baudot speciāli grilētai gaļai piemērotu vīnu, piedalīties loterijā, kurā bija iespēja saņemt balvā teļu un apdrošināšanas dāvanu karti, kā arī iepazīties ar dažādu firmu piedāvātajiem produktiem un pakalpojumiem, kas paredzēti tieši lauksaimniekiem un īpaši liellopu audzētājiem.

Pasākuma izskaņā sponsoru sarūpētās balvas saņēma gan saimnieki, kuru govis ieguva godalgotās vietas kādā no vērtēšanas grupām, gan visas saimniecības, kas eksponēja savus dzīvniekus.

Pasākums notika ar Zemkopības ministrijas un Gaļas un Piena šķirņu liellopu audzētāju kooperatīva „ABC PROJEKTS” finansiālu atbalstu. Pasākuma organizatori, LPKS „ABC PROJEKTS”, jau sākuši plānot nākamā gada „Govju dienas”, kuras būs piektās pēc kārtas.

Plašāka informācija par pasākumu: govjudienas.lv/

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA)

x

Paroles atgadināšana