Horizontālās agrobiznesa

Parīzes pārtikas izstādē "Trikātas siera” ražotās „Sniega bumbas” saņēmušas inovatīva produkta sertifikātu

Ilze Vabole, AgroPols
06.11.2012

Parīzē notiekošajā starptautiskajā pārtikas izstādē „SIAL 2012” a/s „Trikātas siers” ražotās „Sniega bumbas” saņēmušas inovatīva produkta sertifikātu, tādējādi izpelnoties izstādes apmeklētāju pastiprinātu interesi, liecina informācija Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) mājas lapā.
„Sniega bumbas” kopā ar vēl virkni Trikātā ražotiem sieriem – Šveices tipa sieru „Trikantālers”, kas eksporta tirgos tiek pārdots ar nosaukumu „Lettlander”, Tilzītes jeb Krievijas tipa sieru, bioloģiskajiem u.c. sieru veidiem, tika prezentētas zemnieku uzņēmuma „Latvijas Piens” stendā. Šis uzņēmums gada beigās uzsāks sieru ražošanu, pakāpeniski pārņemot kooperatīvam „Trikāta KS” piederošās a/s „Trikās siers” ražošanas tradīcijas.
  „Inovatīvo produktu konkursā piedalījās pārtikas ražotāji no visas pasaules. Trikātā ražotās „Sniega bumbas”, izturot vairāk kā 1000 produktu konkurenci, iekļuva to 400 produktu vidū, kam ir tiesības tikt dēvētam par inovatīvu,” stāsta SIA „Latvijas piens” līdzīpašnieks un kooperatīva „Trikāta KS” valdes priekšsēdētājs Uldis Krievārs.
  „Latvijas piens” valdes priekšsēdētājs Raimonds Freimanis uzsver, ka šī ir pirmā starptautiskā izstāde, kurā sarunas ar siera pircējiem varēja vest bez atrunām par ierobežojumiem siera piegādēs. Līdz ar siera iekārtu iedarbināšanu uzņēmumā „Latvijas piens” siera ražošanas jaudas būs pietiekamas, lai nodrošinātu liela apjoma pasūtījuma izpildi.
  Raimonds Freimanis: „Mēs redzam, ka ir augsts pieprasījums gan pēc mūsu ražotajiem Šveices tipa apaļajiem sieriem, gan Krievijas un Holandes tipa sieriem, kuru eksportu mums līdz šim ierobežoja a/s „Trikātas siers” mazās ražošanas jaudas. Uzsākot siera ražošanu „Latvijas pienā”, varēsim palielināt piegādes gan Vācijas tirgum, gan Krievijai, gan citām valstīm. Esam droši arī par industrālo produktu – vājpiena koncentrāta un krējuma – noietu, ko „Latvijas piens” ražo kopš jūnija beigām, jo eksporta partneru intnerese par to ir augoša.”
  Jāuzsver, ka Vācijas patērētājiem Trikātā ražotā produkcija jau ir zināma. „Sniega bumbas” ar nosaukumu „Schneeballe” un „Trikantālers” ar nosaukumu „Lettlander” Vācijas lielveikalu tīklā „Edeka” kā Latvijas zemnieku produkts tiek pārdots jau kopš pērnā gada.
  Starptautiskā izstāde "SIAL" Parīzē ir viena no nozīmīgākajām pārtikas izstādēm pasaulē, kas tiek rīkota kopš 1964. gada. Izstādē uzsvars tiek likts un pārtikas sektora inovāciju un tās apmeklētāji ir pamatā nozares profesionāļi – pārtikas un dzērienu vairumtirgotāji, tirgotāju kooperatīvi, pārtikas industrijas pārstāvji. Izstādi ik reizi apmeklē vidēji 136 000 cilvēku no kopskaitā 200 pasaules valstīm.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana