Horizontālās agrobiznesa

Latvijas lauksaimnieki pārstāvēs patērētāju intereses Eiropas līmenī

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA)
19.07.2013

Oficiāli pievienojoties Eiropā un pasaulē pazīstamajai organizācijai „ECR Baltic” (Efficient Consumer Response jeb Efektīva patērētāju vajadzību novērtēšana), Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA) apņēmusies pārstāvēt un aizstāvēt Latvijas lauksaimnieku un patērētāju intereses Eiropas līmenī.
„ECR Baltic” apvieno mazumtirgotājus, ražotājus un pakalpojumu sniedzējus, kuri ir pārliecināti, ka sadarbojoties, ir iespējams ieviest izmaiņas un uzlabojumus savā darbības nozarē, tādējādi nodrošinot ieguvumus gan klientiem, gan patērētājiem.

Kā atzīst Edīte Strazdiņa, kooperatīvās sabiedrības „Mūsmāju dārzeņi” vadītāja, kura organizācijā pārstāv LLKA, un ir kļuvusi par organizācijas ECR valdes locekli, ieguvēji no šīs sadarbības būs gan piegādātāji, tostarp lauksaimnieki, gan tirgotāji, gan patērētāji. E.Strazdiņa: „Iesaistoties ECR, Latvijas lauksaimniekiem pavērsies iespēja iesaistīties lēmumu pieņemšanā, kas saistīti ar produktu tirdzniecību gan Baltijā, gan visā Eiropā un pat pasaulē. Tā ir iespēja iegūt pasaules pieredzi, un mums piedalīties izmēģinājumos, lai novērtētu jaunās augstās IT tehnoloģijas, vienotos par godīgu tirdzniecības praksi, kā arī veicinātu sadarbību starp piegādātāju un mazumtirgotāju. Tāpat tas sniedz iespēju saprast, vai šie jauninājumi ir piemēroti mūsu piegādātājam, vai tie būs ērti lietojami mūsu pircējam Latvijā. Mēs tagad varam piedalīties Eiropas un pat pasaules lēmumu pieņemšanā jau no paša sākuma, sniedzot savu vērtējumu, ieteikumus vai iebildes.”

Kā ne mazāk nozīmīgu ieguvumu no dalības ECR, E.Strazdiņa uzsver godīgus sadarbības noteikumus, uz ko balstās ECR politika. E.Strazdiņa: „Mums, lauksaimniekiem, paveras iespēja apsēsties pie viena galda ar lielo tirdzniecības ķēžu vadītājiem un kopīgi domāt par to, kā uzlabot dažādus piegādes un tirdzniecības posmus, veicinot kvalitāti un optimizējot produkta cenu, lai gala rezultātā ir apmierināts arī patērētājs”.
Kustība „ECR” radās deviņdesmito gadu vidū, un to raksturoja jaunu sadarbības pārvaldības principu ieviešana pārtikas piegādes ķēdē. „ECR Baltic” tīklā ir pievienojušies: lielveikalu ķēdes „Rimi”, „Prisma”, „IKI”, „Maxima”, uzņēmumi „Aldaris”, „Unilever”, „Nestle”, „Jysk”, „Danone”, LLKA u.c.
Vairāk informācijas par ECR: http://www.ecr-baltic.org/en/

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA)

x

Paroles atgadināšana