Viedokļi E-Polā

LOSP: Kučinska zināšanas pašvaldību jomā nāks par labu lauksaimniekiem

Ingrīda Mičāne, Nac.ag. LETA
13.01.2016

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) kandidāta Māra Kučinska nominēšana premjera amatam lauksaimniekiem ir laba ziņa, pateicoties jaunā valdības vadītāja pieredzei, savulaik vadot Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju, aģentūrai LETA atzina Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes priekšsēdētājs Edgars Treibergs.

"Kučinskis daudz zina par pašvaldībām, to darbību, līdz ar to - arī par laukiem un reģionālo attīstību. Tas, protams, kā premjeram pieņemot lēmumus saistībā ar lauksaimniecības aspektu, nāks par labu Latvijas lauku un lauksaimniecības attīstībai," sacīja Treibergs.

Vienlaikus viņš izteica cerību, ka ar valdības vadītāja maiņu nav gaidāmi satricinājumi, kas varētu nelabvēlīgi ietekmēt ekonomikas un tautsaimniecības attīstību kopumā.

"Pašreizējās koalīcijas darbība līdz šim lauksaimniekus ir apmierinājusi un, ja arī atsevišķos jautājumos neesam panākuši vēlamo, ceram to jaunās valdības darbības laikā uzlabot. Galvenais, lai turpinātu iesākto, lai veicinātu lauksaimniecības rentabilitāti, lai mēs spētu nodrošināt konkurētspējīgas cenas pārtikas produktiem," norādīja organizācijas vadītājs.

Tāpat viņš atzina, ka jaunajai valdībai kā pirmais uzdevums ir panākt, ka arī turpmāk, pēc 2016.gada, valsts un Eiropas subsīdijas neiekļautu ar nodokli apliekamajos ieņēmumos.

"Savukārt par pašreizējo nozares ministru Jāni Dūklavu (ZZS) esam dzirdējuši, ka viņš saglabās amatu. Ministrs izprot lauksaimnieku problēmas un redz tālāko to risinājumu, kā arī spēj paskatīties plašāk par vietējo situāciju, tādējādi uzlabojot vietējo lauksaimnieku stāvokli," atzina Treibergs.

Tikmēr biedrības "Zemnieku saeima" priekšsēdētāja vietniece Maira Dzelzkalēja-Burmistre norādīja, ka Kučinska galvenais uzdevums būs izveidot profesionālu valdību.

"Ceram, ka izdosies izveidot profesionālu un nozares pārzinošu Ministru kabinetu, kurš spēs nodrošināt sekmīgu Latvijai būtisku jautājumu risināšanu, sabalansējot izaugsmei svarīgos lēmumus un globālos izaicinājumus. Kā piemēru varam minēt lauksaimniekiem svarīgo klimata politiku, kuru veido vairākas ministrijas," sacīja biedrības pārstāve.

Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis (ZZS) pēc šodienas tikšanās ar iespējamo "Vienotības" premjera amata kandidātu Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāju Kārli Šadurski un ZZS nominēto premjera amata kandidātu Kučinski ir nolēmis uzticēt premjera pienākumus Kučinskim.

Prezidents atteicās sniegt plašākus skaidrojumus, kāpēc atbildīgajam amatam nominējis tieši Kučinski.

Nac.ag. LETA

x

Paroles atgadināšana