Politikas jaunumi

Paraksta vienošanos par Nacionālo bruņoto spēku sadarbību ar Latvijas pārtikas ražotājiem

LR Zemkopības ministrija (ZM)
30.11.2016

Trešdien, 30. novembrī, Aizsardzības ministrijā parakstīta vienošanās par sadarbību, lai veicinātu Nacionālo bruņoto spēku nepārtrauktu apgādi ar augstākās kvalitātes un vides standartiem atbilstošu lauksaimniecības un pārtikas nozares produkciju, vienlaikus sekmējot nacionālās tautsaimniecības attīstību.

Četru pušu vienošanos parakstīja aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) valdes priekšsēdētājs Edgars Treibergs un Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas (LPUF) padomes priekšsēdētāja Ināra Šure.

“Latvijā ražotie produkti ir droši, kvalitatīvi un garšīgi. Esmu gandarīts, ka Aizsardzības ministrija vēlas sadarboties ar Latvijas pārtikas un lauksaimniecības preču ražotājiem, lai Nacionālajos bruņotajos spēkos mūsu kareivji būtu nodrošināti ar pilnvērtīgu un kvalitatīvu Latvijā ražotu pārtiku. Parakstītais līgums ir ļoti nopietna apņemšanās no visām iesaistītajām pusēm, un tā būs arī liela atbildība Latvijas ražotājiem, lai nodrošinātu mūsu kareivjus ar pienācīgu pārtiku nepieciešamajā apjomā. Novēlu sekmes mūsu lauksaimniekiem un pārtikas ražotājiem saražot un piegādāt Latvijas bruņotajiem spēkiem pārtiku atbilstošā kvalitātē un apjomā, bet mūsu Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem – lai labi garšo!” sacīja zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis uzsver, ka šāda vienošanās iniciēta un tapusi ar mērķi pēc iespējas plašāk izmantot Latvijas lauksaimniecības produktu ražotāju un pārtikas pārstrādātāju produkciju Nacionālo bruņoto spēku apgādei. “Latvijas uzņēmēji un Latvijas karavīri ir mūsu valsts lepnums un gods. Tas būtu tikai loģiski, ja mūsu sadarbība kļūtu arvien ciešāka. Bruņotie spēki jau šobrīd var sacīt lielu paldies visiem tiem uzņēmējiem, kuri atbalsta savu darbinieku dalību Zemessardzē,” uzsver aizsardzības ministrs.

Vienošanās paredz, ka to parakstījušās puses veiks konsultācijas par aktuālākajām aizsardzības nozares vajadzībām pārtikas nodrošinājuma jomā, kā arī LOSP un LPUF pārstāvēto komersantu iespējām piedalīties šo vajadzību nodrošināšanā, ievērojot normatīvajos aktos noteikto.

Konsultācijām izveidotajā darba grupā līdzās abu ministriju pārstāvjiem piedalīsies arī LOSP un LPUF pārstāvji no Latvijas Piena ražotāju asociācijas, Latvijas Zivju audzētāju asociācijas, Latvijas Zvejnieku federācijas, Latvijas Olu ražotāju asociācijas, Gaļas liellopu audzētāju biedrības, Latvijas Cūku audzētāju asociācijas, Latvijas Labības pārstrādātāju asociācijas, Latvijas Augļkopju asociācijas, Latvijas Dārznieku biedrības, Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības, Latvijas Maiznieku biedrības, Latvijas Gaļas ražotāju un pārstrādātāju asociācijas, Latvijas Zivrūpnieku savienības un Latvijas Bezalkoholisko dzērienu uzņēmēju asociācijas.

Darba grupas sanāksmju ietvaros Aizsardzības ministrijas pārstāvji sniegs informāciju par aizsardzības nozares plānotajiem vai esošajiem pārtikas produktu iepirkumiem tiktāl, cik tas nav pretrunā ar normatīvajiem aktiem.

Informāciju sagatavoja Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļas vadītāja Anete Gnēze un Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana