Ārzemju tirgos

Repše redz nozīmīgu potenciālu sadarbībai ar Ķīnas Tautas Republiku

Aleksis Jarockis, LR Finanšu ministrija (FM)
03.09.2009

Otrdien, 1. septembrī, finanšu ministrs un Ministru prezidenta pienākumu izpildītājs Einars Repše Ķīnas Tautas Republikas vicepremjera Hueja Ljanju (Hui Liangyu) vizītes ietvaros piedalījās Latvijas – Ķīnas ekonomikas forumā.
Uzrunājot klātesošos, E. Repše norādīja: „Šodien mēs tiekamies laikā, kad pasauli skārusi finanšu krīze, tas mums liek meklēt jaunus un radošus veidus, kā stimulēt ražošanu un tirdzniecību. Tādēļ  es saredzu lielu potenciālu tirdzniecības saišu stiprināšanai starp Latviju un Ķīnu uz savstarpēja izdevīguma pamata
Ministrs uzsvēra, ka Latvija saredz lielu potenciālu sadarbībā ar Ķīnu tādās nozarēs kā transports, tranzīts un loģistika, aviācija, biotehnoloģijas, farmaceitiskie produkti, informācijas tehnoloģijas, telekomunikācijas un tūrisms, kā arī perspektīvas ir enerģētikas un augstākās izglītības nozarēs.
Latvijas eksporta nozīmīgākās nozares ir savienojamas ar Ķīnas eksportētāju interesēm. Turklāt Latvijas un Ķīnas valdības šobrīd strādā pie dzelzceļa koridora jeb jaunā zīda ceļa izveidošanas caur Kazahstānu un Krieviju, norādīja Repše, sakot: „Latvijas ģeogrāfiskais izvietojums kombinācijā ar mūsu dzelzceļu un ostu tīklu ir izdevīgs Ķīnas eksportētājiem, kas vēlas savas preces nogādāt Rietumu tirgū. Tādēļ, lai veicinātu šo sadarbību, Latvijas pilsētās un ostās ir iespējams izveidot Ķīnas kompāniju loģistikas un izplatīšanas centrus
Ministrs atgādināja, ka gatavi projekti sadarbības veicināšanai jau pastāv, piemēram, Central Euro–Asia Gateway  loģistikas centrs Latvijā. Tādēļ Latvijā strādājošie uzņēmēji no Ķīnas var apliecināt, ka Latvijā pastāv droša un labvēlīga vide partneru investīcijām.

LR Finanšu ministrija (FM)

x

Paroles atgadināšana