Ārzemju tirgos

Igaunijas prezidenta sieva atvainojas "Kalev" par konfekšu kritizēšanu

Leta-Nozare
02.10.2009

Igaunijas prezidenta sieva Evelīna Ilvesa atvainojusies saldumu ražotāja "Kalev" darbiniekiem un citiem konditorejas izstrādājumu ražotājiem, kurus aizvainojuši viņas izteikumi par neveselīgajiem saldumiem, raksta "Postimees Online".

Kā jau ziņots, Igaunijas saldumu ražotāja "Kalev" darbinieki pieprasīja Igaunijas prezidenta sievas atvainošanos par izteikumiem par "Kalev" neveselīgajiem produktiem.

Igaunijas pirmā lēdija intervijā laikrakstam "Postimees" paziņoja, ka "Kalev" produkti satur veselībai kaitīgas taukskābes un ka šos produktus nevajadzētu lietot uzturā.

Virkne Igaunijas mediju citēja Ilvesas kundzes sacīto, ka "Kalev" konfektes ir "mēsli, ko ražo dīvaini cilvēki".

Pēc presē saceltās ažiotāžas Ilvesas kundze nosūtīja "Kalev" vēstuli, atvainojoties darbiniekiem.

Vēstulē Igaunijas pirmā lēdija norādīja, ka viņas komentāri par kaitīgajām taukvielām pavisam noteikti nebija vērsti pret "Kalev" darbiniekiem, bet domāti plašākā kontekstā par uzņēmumiem, kas cenšas ietaupīt uz produktu kvalitātes un patērētāju veselības rēķina.

Kā jau ziņots, arī Igaunijas prezidents Tomass Hendrikss Ilvess iepriekš izpelnījies nosodījumu par paziņojumiem, ka viņam labāk garšo Latvijas saldējums.

Šovasar viesojoties Veru apriņķī, kas robežojas ar Latviju, Ilvess ar vietējiem iedzīvotājiem apsprieda pārrobežu iepirkšanos un sacīja: "Latvijas saldējums ir daudz labāks nekā Igaunijas saldējums. Jāiemācās tikai vārds "saldējums" latviski."

Reaģējot uz Ilvesa izteikumiem, Igaunijas lielākie saldējumu ražotāji "Premia" un "Balbiino" nosūtīja uz prezidenta kanceleju kastes ar viņu ražoto saldējumu paraugiem.

"Premia Tallinna Külmhoone AS" vadītājs Kuldars Leiss sacīja, ka kompānija tikai vēlas parādīt prezidentam, ka arī Igaunijā tiek ražots labs saldējums.

"Igaunijā ražotais saldējums aizņem 70% Igaunijas tirgus, bet Latvijas saldējumu tirgus daļa šeit ir nulle. Igaunijas saldējumu daļa Latvijā ir 20%. Tādēļ Igaunijas saldējums ir labāks par Latvijas," apgalvo Leiss.

Viņš arī pauda sarūgtinājumu, ka prezidents apdraud Igaunijas saldējuma industriju, kaut gan tieši tā piedāvā darbu Igaunijas iedzīvotājiem un maksā nodokļus.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana