Ārzemju tirgos

Mašīnbūvētāji steidzami meklē noieta tirgus

Odrija Tinga, AgroPols
07.12.2009

Šā gada pirmajā pusē Krievijas mašīnbūves uzņēmumi pielika visas pūles, lai rūpnīcas varētu strādāt (pat ar nepilnu jaudu), un tās nebūtu jāslēdz. Savukārt rudenī par galveno kļuvis cits uzdevums - atrast saražotajai produkcijai noieta tirgus.


2009. gada pirmajos desmit mēnešos, salīdzinājumā ar pērno gadu, ražošanas apjoms uzņēmumos, kuru pamatprodukcija ir traktori, lauksaimniecības, mežizstrādes, komunālā un ceļu būves tehnika, vidēji krities par 54,4%. Taču šis rādītājs ir ievērojami mazāks kā kopumā nozarē. Visvairāk kritusies torņa celtņu ražošana - par 92,8%; meža treilēšanas traktoru - par 88,2%; ekskavatoru - par 81,6%; buldozeru un cauruļlicēju - par 70%; greideru - par 65%; sējmašīnu - par 60,1%; arklu - par 56,6% utt.


Tuvojoties gada beigām, uzņēmumu un dīleru noliktavās glabātā nerealizētā produkcija sasniegusi milzu apmērus. Tajās ir vairāk nekā 6,2 tūkst. graudu un sakņu novākšanas kombainu, kā arī dažādu piekabināmu lauksaimniecības agregātu; 2599 traktori; 750 buldozeru un cauruļlicēju; 579 lifti; 272 ekskavatori un virkne citu mašīnu un agregātu.


Savukārt firma “ Бизон” un v ācu lauksaimniecības tehnikas ražotājs “Amazone” sācis īstenot programmu “Tehnika no noliktavas”. Akcija attiecas uz pieprasītiem lauksaimniecības agregātiem, kas paredzēti augsnes apstrādei un sējai un pašlaik glabājas Krievijas noliktavās.


Šo lauksaimniecības tehniku piedāvā iegādāties ar ļoti izdevīgiem noteikumiem. Proti - veicot pasūtījumu līdz šā gada 31. decembrim, var samaksāt tikai 20% no cenas, ko tajā brīdī pirkums maksā. Pārējā summa jāsamaksā līdz piegādes brīdim (bet ne vēlāk kā līdz nākamā gada 1. februārim).


Bet firmas “Amazone” tehniku šajā akcijā var iegādāties vēl lētāk - ja vien līdz 20. decembrim samaksā 10% no cenas, reizē arī iegūstot 3% atlaidi visam pirkumam. Atlikusī summa jāsamaksā, vēlākais, trīs nedēļas pirms preces piegādes 2010. gadā.


Avots: www.agro.ru

AgroPols

x

Paroles atgadināšana