Ārzemju tirgos

Vairāk nelegālas gaļas

Odrija Tinga, AgroPols
07.12.2009

Kā raksta laikraksts “ КоммерсантЪ”, Sanktpēterburgas gaļas tirgus dalībnieki novērojuši, ka kopš gada sākuma palielinās tās produkcijas daļa, kas tirgū nonāk ar viltotiem dokumentiem. Shēma ir gana vienkārša, jo diendienā lielu daļu importētās gaļas Krievijā ieved ar nelielu kompāniju starpniecību, un tās šīs produkcijas turpmākajai realizācijai iekšējā tirgū izmanto firmas-viendienītes.


Šo kompāniju prece, kas ievesta, izmantojot Sanktpēterburgas muitu, nonāk reģionos un tālāk nelielās pārstrādes rūpnīcās, mazumtirdzniecībā un tirgū. Bieži vien lielo firmu likumīgi saņemtos atbilstības sertifikātus izmanto “pagrīdes” pārdevēji, lai slēptu lielas gaļas partijas, kas ievestas, pārkāpjot muitas noteikumus, vai arī pārdotu bojātu produkciju.


Bet legālā tirgus dalībnieki arvien biežāk sastopas ar gaļas produkcijas zagšanu, transportējot preci no pagaidu noliktavām uz importētāju noliktavām un valsts reģioniem. Ēnu tirgus pieaugušo daļu paši dalībnieki skaidro ar gaļas importa rentabilitātes krišanos, kas saistīta ar rubļa devalvāciju, kas turpinājās gada pirmos astoņus mēnešus, un ar vietējās produkcijas kvalitātes nepietiekamo kontroli.


Krievijas lauksaimniecības uzraudzības teritoriālās pārvaldes dati liecina, ka pērn Sanktpēterburgā un Ļeņingradas apgabalā pārvaldes veterinārie speciālisti pārbaudījuši 223,1 tūkst. valsts veterinārās uzraudzības kontrolei pakļautu kravu, kas kopā svērušas 7,1 milj. t. No tām tika aizliegts ievest 1,9 tūkst. kravu jeb 82,4 tūkst. t, kas ir vairāk nekā 1% no visa veterināru pārbaudītā kravas apjoma.


Avots: www.agro.ru

AgroPols

x

Paroles atgadināšana