Ārzemju tirgos

Putnkopība attīstās sekmīgāk

Alīda Pēda, AgroPols
09.12.2009

Kā ziņo informācijas centrs “ СовЭкон”, Krievijas gaļas ražošanas asociācijas vadītāja Sergeja Jušina nesenā uzstāšanās bijusi veltīta nozares raksturojumam šodien un attīstības perspektīvām. Kā visslavējamāko faktu amatpersona minējusi putnkopības nozares spēju vietējam patēriņam saražot arvien vairāk, tādējādi mazinot nepieciešamību putnu gaļu importēt. Turklāt putnkopības produktu apjoma kāpums pārspēj cūkgaļas ražošanas apjoma pieaugumu.

Tomēr arī cūkgaļas ražošanas tempi kāpj, lai gan nobarojamo cūku skaits nav ievērojami palielinājies. Tas nozīmē, ka ražošana kļuvusi efektīvāka. Samazinās privātajās zemnieku saimniecībās izaudzētās produkcijas daļa, bet palielinās dzīvnieku skaits pēdējos gados uzceltajos cūku nobarošanas kompleksos.

Ražošanas modernizācija, mūsdienīgu tehnoloģiju izmantošana un ganāmpulka produktivitātes celšana ir galvenie pamatnoteikumi, lai saimniekotu arvien racionālāk un gūtu lielākus ienākumus.

Nemaz ne tik sen, sākot trūkt lētai lopbarībai, cūkkopji bija spiesti domāt un rēķināt, lai atrastu pareizāko risinājumu un dzīvniekus turpinātu barot pareizi. Lielāka uzmanība tika arī pievērsta dzīvnieku turēšanas apstākļu uzlabošanai. Tas viss tagad devis pozitīvu rezultātu.

Gaļas tirgum par labu nāk arī muitas noteikumu izmaiņas un vairāku tarifu samazināšana. Tāpat liela nozīme ir kredītu pieejamībai.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana