Ārzemju tirgos

"Kit Kat" - pasaulē visietekmīgākā šokolādes tāfelīte

AgroPols
27.02.2014

Beidzot ir rasta atbilde uz šokoholiķu jautājumu - kura ir pasaulē vispopulārākā un visietekmīgākā šokolādes tāfelīte. Saskaņā ar izdevuma Time publicēto Top 13 šokolādes tāfelīšu sarakstu, tieši KitKat ir izdevies aizsteigties priekšā citiem pazīstamiem saldumu zīmoliem un visvairāk ietekmēt šokolādes tāfelīšu industriju visā pasaulē.

Katru sekundi visā pasaulē tiek apēsti 650 KitKat gabaliņi, savukārt Japānā zīmols ir kļuvis par valsts iecienītāko šokolādes tāfelīti jau kopš 2012.gada.

Saskaņā ar Time žurnālistu veidoto apskatu, KitKat ir ne tikai pirmā šokolādes tāfelīte, kura tika pozicionēta kā „sociālais našķis", bet arī pirmā šokolādes tāfelīte, kurai izdevies sasniegt pasaules mēroga uzmanību un atpazīstamību. Saraksta veidotāji pamanīja arī to, ka Google Andriod jaunā operētājsistēma, kura tika izlaista pagājušajā gada sākumā, ir nodēvēta pazīstamās šokolādes vārdā.

KitKat popularitāte Japānā ir sevišķi liela, kas kalpoja par ieganstu, lai Tokijā tiktu atvērts pirmais specializētais KitKat veikals. Japānas KitKat faniem populārās šokolādes tāfelītes tiek piedāvātas ar tādu garšu buķeti, kas pieejama vienīgi šajā zemē. Spilgtāko piemēru vidū var minēt KitKat ar violeto kartupeļu, Eiropas sieru un vasabi garšu.

Ikoniskā četru gabaliņu šokolādes tāfelīte tika radīta Lielbritānijā 1935.gadā. Taču pazīstamā nosaukuma pirmsākumi ir meklējami 17.gs. Londonā. Tā laika literārā kluba dalībnieki pulcējās pie kādas pīrāgu ceptuves Londonā, kuras šefpavārs bija Kristofers Katlings (Christopher Catling). Kluba dalībnieki saīsināja šefpavāra vārdu un uzvārdu, un apvienojās zem nosaukuma Kit Kat klubs.

Žurnāla "Time" veidotais saraksts tika sastādīts kopā ar vadošajiem saldumu ekspertiem un vēsturniekiem.

Informāciju sagatavoja Mārtiņš Iesalnieks,  Idea group projektu vadītāja asistents.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana