Ārzemju tirgos

Latvijas uzņēmumu veiksmīgā debija izstādē „Gulfood 2014”

Andra Ūdre, Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)
04.03.2014

Pagājušajā nedēļā Dubaijā notika starptautiskā pārtikas izstāde „Gulfood”, kurā pēc vairāku gadu pārtraukuma atkal piedalījās Latvijas uzņēmumi vienotā kopstendā. Kaut arī stenda platība bija maza, tas nekavēja aktīvi strādāt uzņēmumiem un izpelnīties interesi daudzu apmeklētāju vidū, gūstot ievērojamus panākumus visas izstādes gaitā. Par noslēgtiem līgumiem runāt vēl pāragri, tomēr izrādītā interese un iegūto kontaktu skaits šķiet daudzsološi.

Vaicājot uzņēmumiem, vai tie ir apmierināti ar rezultātiem un izstādi kopumā, saņēmām apstiprinošas atbildes, kā arī lūgumu, nākamajā gadā pieteikt lielāku platību Gulfood izstādē, lai turpinātu iesākto un Latvijas uzņēmumu vārdu nestu arvien plašāk pasaulē.

Izstāde Apvienotajos Arābu Emirātos Dubaijā “Gulfood 2014” piecas dienas pulcēja biznesa interesentus no visas pasaules. Tā sākās 23. februārī un ilga līdz 27. februārim.

Latvijas Valsts Agrārās ekonomikas institūts (LVAEI) un LR Zemkopības ministrija, īstenojot programmu par atbalstu tirgus veicināšanai ar mērķi palielināt un diversificēt Latvijas lauksaimniecības un pārtikas preču eksportu, ar līdzfinansējumu dalībai Latvijas kopstendos atbalstīja sekojošus uzņēmumus no Latvijas: SIA „Pure Chocolate”, SIA „Baltās naktis” jeb MarioSIA, „Lat Eko Food” jeb Rūdolfa gardie mammas biezeņi, SIA „Pērnes-L” jeb „Long chips”, SIA „Livonia” un „Vinnis”, SIA „Bātas Avots” jeb Lielbāta, A/s „Balticovo”.

Izstādē piedalījās arī A/S “NP Foods” jeb LAIMA, kas nākamajā gadā arī plāno piedalīties ar daudz lielāku stendu.

Gulfood izstāde darbojas jau vairāk nekā 25 gadus. Tā ar laiku iemantojusi labu reputāciju eksportētāju vidū, pierādot izstādē ieguldītos spēkus ar attiecīgu atdevi. Eksportētājiem ir iespēja atrast jaunus klientus no Tuvajiem Austrumiem, Āfrikas un Dienvidāzijas. Vairāk informācijas par izstādi www.gulfood.com

Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)

x

Paroles atgadināšana