Ārzemju tirgos

Latvijas nacionālais kopstends gaidīs apmeklētājus Berlīnes starptautiskajā izstādē „Zaļā nedēļa”

Andra Ūdre, Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)
12.01.2016

Starptautiskās pārtikas izstādes- gadatirgus “Internationale Gruene Woche Berlin 2016” Latvijas nacionālo kopstendu arī šogad organizē Latvijas Valsts Agrārās ekonomikas institūta Starptautisko pārtikas izstāžu projekta īstenotāji sadarbībā ar LR Zemkopības ministriju un Latvijas Lauku konsultāciju centru (LLKC) . Zaļā nedēļa norisināsies no 15.-24.janvārim Berlīnē.

Kā jau ierasts, stenda viesi varēs malkot iecienītās alus šķirnes- SIA „Brāļu Alus”, SIA „Bauskas alus”, SIA „Ilgezeem” Iļģuciema medalus, klāt piekožot „Canelle bakery” pīrādziņus, „Rēzeknes gaļas kombināta” alkšņu desiņas, mednieku odziņas, brūkleņu servelādi, pirtnieka speķi, kā arī iegādājoties SIA „Lāči” un SIA „Dona” daudzveidīgās maizes, SIA „ Transhemp” kaņepju eļļu, A/S „Brīvais vilnis” un SIA „ Gamma-A” šprotes un citus zivju konservus, SIA „Kurzeme GB” nēģus želejā, SIA „RĀNDA” mencu aknu, ikru un krabju krēmus, SIA „Karavela” siļķi matje, siļķes filejas marinādē, kūpinātas siļķes eļļā, a/k laša filejas un skumbrijas, anšovus, SIA „Antaris” īrisus un cepumus, A/S „Smiltenes piens” Krievijas un Holandes sierus, A/S „Latvijas piens” pienu, kefīru, biezpienu, Trikātas siera bumbas, dažādu mājražotāju produkciju (Puzes āboli, Usmas tējas, Ziru maize, Piltenes cepumi, Ugāles vīns, Tārgales medus, Dienliliju dārza vīns).

Stendā šogad izstādes apmeklētājiem būs iespēja gan iegādāties, gan degustēt visdažādākos Latvijas pārtikas produktus. Daudzi no produktiem ir iesācēji un mēģina iemīt ceļu saviem noieta tirgiem pasaulē. Berlīnē "Zaļajā nedēļā" 2016.gadā tiks piedāvāts iegādāties to uzņēmumu produkciju, kas pieteicās dalībai izstādē un izmanto bezmaksas vietu nacionālajā kopstendā: SIA "Rozīne" Skrīveru mājas saldējums, SIA "Mandor" dzērvenes pūdercukurā un šokolādē, Z/s "Kalnu medus" medus, mājražotājas Ilzes Gothardes sukādes, trifeles, sīrupi, SIA "Kurzemnieku ražojumi" žāvēti āboli, ābolu čipsi , SIA "Sula" Libertu bioloģiski ražota bērzu sula, dzirkstvīns, sīrups, , SIA "Skrīveru pārtikas kombināts"- konfektes „Gotiņa”, LPKS "Kuldīgas labumi" sukādes, sīrupi, medus, vīni, cepumi, garšvielas u.c., Skrīveru mājas svaigie un kūpinātie sieri, Oga Berry Honey Powder dažādu ogu-medus pulveri, dārzeņu pulveri , SIA "Baltic Wild" medījumu konservi, vītināti izstrādājumi.

Stenda senlatviešu stūrī būs iespēja uzcept un izbaudīt arī svaigi ceptu maizi, vērpt dzintaru, darināt lietas no māla un iegādāties amatnieku ražojumus. Un par to visu gādās Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs. Tūrisma sadaļā darbosies „Lauku ceļotājs”, nodrošinot ar informāciju par tūrisma iespējām Latvijā un ļaujot nobaudīt lauku tējas. Papildus stenda apmeklētājiem būs iespēja nosūtīt Latvijas skatu pastkartes uz jebkuru pasaules valsti ar „Latvijas pasta” atbalstu.

Šogad stendā ar LLKC, Zivsaimniecības tīkla, Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda atbalstu būs zivrūpnieku produkcija (Brīvais Vilnis, Rānda, Karavela, Gamma-A, Kurzeme GB), kuru īpašās uzkodas gatavos restorāna „36.līnija” pavārs Roberts Krasiļņikovs.

Papildus valstu nacionālajiem un ražotāju stendiem, izstāžu organizētāji Messe Berlin Zaļajā nedēļā (no 18. -22.janvārim) ir ieviesuši jaunu pasākumu “Novelties and Products”. Tas ir pasākums, kurā atsevišķā biznesa paviljonā izstādes dalībvalstīm būs dota iespēja izvietot savus esošos un potenciālos eksporta produktus un organizēt šo produktu degustācijas izstāžu organizētāju speciāli uzaicinātiem tirdzniecības pārstāvjiem. Pasākuma mērķis ir veicināt biznesa kontaktu veidošanos un sadarbību starp dažādu valstu tirdzniecības ķēdēm un izstādes dalībvalstu ražotājiem, kuri vēlas attīstīt eksportu. Izstāžu organizatori šo iespēju dalībvalstīm nodrošina bezmaksas. Šā pasākuma ietvaros, Latviju pārstāvēt pieteikušies sekojoši uzņēmumi un produkti-

  • SIA „Latvijas Piens” ar produktiem sieriem Emmental (45%) , Fenugreek 45%, siera bumbām ar tomātiem un baziliku;
  • SIA „Milzu!” ar Milzu! Bio rudzu pārslām- Tīrās, ar Medu, Prāts, Veiklums;
  • SIA „Ramkalni-Nordeco” ar Lielogu dzērveņu sīrupu 750ml, lielogu dzērveņu sukādēm tumšajā šokolādē, asorti sukādēm;
  • SIA „Rānda” ar mencu aknu krēmu, mencu aknu – ikru krēms, mencu aknu un krabju krēms;
  • SIA „Rēzeknes gaļas kombināts” ar salami “Odziņas”, fitnesa servalādi, salami desiņām “Boom”.

Sekot līdzi notikumiem izstādē var https://www.facebook.com/LVAEI jeb Latvijas Pārtikas Produktu Parāde.

Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)

x

Paroles atgadināšana