Ārzemju tirgos

Bijusī "Rižskij dvorik" izpilddirektore: "Rižskij dvorik" stendus Maskavā vajadzētu atjaunot

Nac.ag. LETA
09.02.2016

Latvijas ražotu produktu tirdzniecības projekts "Rižskij dvorik" kopumā ir labs, un būtu saprātīgi to atjaunot, ņemot vērā pieprasījumu Krievijā, intervijā aģentūrai LETA pavēstījusi uzņēmuma "Baltis" ģenerāldirektore, bijusī "Rižskij dvorik" izpilddirektore Gaļina Horeva.

Projekta "Rižskij dvorik" ietvaros vairākos Maskavas veikalos tika izvietoti stendi ar Latvijā ražotu produkciju. Mazliet vairāk nekā pirms gada projekts noslēdzās līdz ar Krievijas sankciju ieviešanu, jo "Rižskij dvorik" pamatā bija svaigi un dabīgi produkti, galvenokārt, no piena.

"Tā sanāca, ka galvenās preces skāra sankcijas. Izvilkt "Rižskij dvorik" tikai uz konservētu produkciju nebūtu izdevies, jo šīs preces ir arī citos veikalos," norāda Horeva.

"Rižskij dvorik" stendos tika pārdoti produkti, kurus to cenas un derīguma termiņu dēļ lielākie izplatītāji neimportēja. Horeva gan uzskata, ka sortimentu vajadzētu padarīt krietni ekskluzīvāku, paplašinot preču klāstu, ko importētu tikai "Rižskij dvorik" stendiem.

"No Krievijas pircēju puses bija pieprasījums. Reizēm es domāju, ka Latvijas uzņēmēji bija nepietiekami ieinteresēti "Rižskij dvorik" attīstībā. Kopumā projekts ir labs un to vajadzētu atjaunot," sacīja Horeva.

Viņa uzskata, ka daudz šī projekta labā darījis Rīgas mērs Nils Ušakovs (S), kurš ieradās uz gandrīz katra "Rižskij dvorik" stenda atklāšanu, un tas savukārt radīja noteiktu ažiotāžu, piesaistot cilvēku uzmanību.

Pilnu intervijas tekstu krievu valodā lasiet aģentūras LETA krievu sadaļā http://www.leta.lv/rus/news/interviews/7ADF7F9D-AC70-4ED1-BA14-9E3B2C0F500E/

Nac.ag. LETA

x

Paroles atgadināšana