Ārzemju tirgos

Gulfood izstāde pulcē Latvijas pārtikas uzņēmumus

Andra Ūdre, Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)
22.02.2016

Svētdien, 21. februārī, sākās starptautiskā izstāde “Gulfood 2016”, kura norisināsies Dubaijas pasaules tirdzniecības centra izstāžu kompleksā un ilgs 5 dienas, līdz 25.februārim. Izstāde „Gulfood” ir centrālais pārtikas notikums šajā reģionā un tajā piedalīsies 5 tūkstoši dalībnieki no 120 valstīm, pārstāvot visus 5 pasaules kontinentus. Latvijas eksportētājiem šī ir lielo iespēju vieta, kurā var atrast jaunus klientus no Tuvajiem Austrumiem, Āfrikas un Dienvidāzijas.

Šogad izstādi plāno apmeklēt arī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, kurš dosies darba vizītē uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem (AAE) un tiksies ar AAE lauksaimniecības nozares amatpersonām un uzņēmējiem, lai pārrunātu iespējas veicināt abu valstu sadarbību lauksaimniecības nozarē, tostarp piena produktu tirdzniecībā.

Īstenojot LR Zemkopības ministrijas nacionālo programmu par atbalstu tirgus veicināšanai, Latvijas Valsts Agrārās ekonomikas institūts (LVAEI) organizē 11 mūsu valsts uzņēmumu atrašanos Latvijas kopstendā:

SIA Lat Eko Food (Rūdolfs gardais mammas biezenis)

SIA Pērnes-L (Long Chips)

LPKS Baltijas Ogu Kompānija (Very Berry)

A/S Jaunpils pienotava

SIA Cannele Bakery

SIA Kārumu fabrika

A/S Dobeles dzirnavnieks

AS Tukuma piens (Baltais)

SIA Felici (Graci Musli)

SIA Rāmkalni Nordeco

A/S Rīgas Dzirnavnieks

“Kopš esam atsākuši dalību šajā izstādē, katru gadu cīnāmies par lielākas stenda platības iegūšanu Latvijas stenda organizēšanai. Latvijas uzņēmumu dalības interese „Gulfood” ir milzīga un mūsu stendu organizēšanas kapacitāte spēj nodrošināt lielu nacionālo stendu īstenošanu šajā izstādē. Diemžēl sakarā ar milzīgo pieprasījumu no visas pasaules, katru gadu atduramies pie platību ierobežojuma– 60m2”, informē kopstendu projekta vadītāja Dr.oec, Daina Saktiņa.

Izstādē piedalās arī SIA „Orkla Confectionery & Snacks Latvija” jeb LAIMA un A/S „Balticovo”.

Vairāk informācijas par izstādi www.gulfood.com  

Sekot līdzi notikumiem stendā var https://www.facebook.com/LVAEI jeb Latvijas Pārtikas Produktu Parāde.

Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)

x

Paroles atgadināšana