Citi raksta

ZM: Lauksaimniekiem "Agro Food Holding Lily" grandiozais piedāvājums jāizvērtē ļoti rūpīgi

Ingrīda Mičāne, Nac.ag. LETA
28.03.2011

Lauksaimniekiem ļoti rūpīgi jāizvērtē firmas "Agro Food Holding Lily" grandiozais piedāvājums iesaistīties ekoloģiskās pārtikas ražošanas programmā, biznesa portālam "Nozare.lv" norādīja zemkopības ministra preses sekretāre Dagnija Muceniece.

"Pret šādiem grandioziem investīciju plāniem Zemkopības ministrija izturas ar piesardzību, sevišķi, ja tie nav detalizēti izvērsti, bet gan formulēti tikai vispārīgās tēzēs," akcentēja Muceniece.

"Latvijā jau ir mēģināts piedāvāt īstenot līdzīgus vērienīgus projektus, taču līdzšinējā pieredze rāda, ka neviens no tiem nav realizēts. Nepieciešamo ieguldāmo līdzekļu apjoms nudien ir milzīgs, savukārt Zemkopības ministrijas rīcībā esošā informācija par šā projekta īstenošanas gaitu ir niecīga. Tā balstās tikai uz "Agro Food Holding Lily" vēstuli un dažām lakoniskām prezentācijām internetā. Līdz ar to Zemkopības ministrija pret šādiem plāniem izturas piesardzīgi un aicina arī Latvijas lauksaimniekus šādu sadarbības piedāvājumu izvērtēt piesardzīgi un rūpīgi, pirms pieņemt lēmumu par iespējamo līdzdalību "Agro Food Holding Lily" piedāvātajās aktivitātēs," sacīja ministrijas pārstāve.

LETA jau ziņoja, ka kāda plašākai sabiedrībai nezināma firma - "AgroFood Holding Lily" - apbraukā Latvijas pašvaldības, solot, ka nezināmas izcelsmes ASV investīciju fonds tām piešķirs četrus miljardus ASV dolāru jeb divus miljardus latu, ziņo telekompānijas "TV3" raidījums "Nekā personīga".

Ar šo naudu firma Latvijas laukos radīšot 9000 darba vietu, uzcelšot 5000 siltumnīcu, fermu un zivju audzētavu.

Ja notic solījumiem, tad Latviju sagaida naudas lietus, situāciju raksturo "Nekā personīga".

"Agro Food Holding Lily" partneri esot kāds Amerikas investīciju fonds, Izraēlas agrārais fonds, bankas Latvijā un noslēpumaini privātie investori.

Projekta apmēri un summas līdzinās naudas daudzumam, ko Latvijas glābšanai piešķīrusi Pasaules Banka un Starptautiskais Valūtas fonds.

Biznesa ideja esot Latviju "nosēt" ar siltumnīcām, ekoloģiski tīrām elektrostacijām, fermām un zivju audzētavām, bet saražoto pārdot Sarkanajam Krustam, ANO palīdzības programmai un izkonkurēt spāņu tomātus un gurķus Latvijas lielveikalos.

Nac.ag. LETA

x

Paroles atgadināšana