Ziņas no biznesa

Uzņēmēji tikās ar Eiropas Komisijas Tirdzniecības ģenerāldirektorāta pārstāvi

AgroPols
31.07.2009

24. jūlijā Ekonomikas ministrijā valsts pārvaldes iestāžu un uzņēmēju pārstāvji tikās ar Eiropas Komisijas Tirdzniecības ģenerāldirektorāta ģenerāldirektora vietnieku Pīteru Balašu.

Sākumā Balašs visaptveroši raksturoja Eiropas Savienības (ES) kopējās tirdzniecības politikas instrumentus un dalībvalstu lomu tās īstenošanā, kā arī informēja par tirdzniecības politikas aktualitātēm, tostarp par EK un Pasaules Tirdzniecības Organizācijas divpusējām sarunām ar trešajām valstīm. Tāpat Pīters Balašs akcentēja ES galvenos ārējās tirdzniecības rādītājus un lielākos tirdzniecības partnerus, t. sk. ASV, Ķīnu un Krieviju.

Turpinājumā EK Tirdzniecības ģenerāldirektorāta pārstāvis sniedza informāciju par pašreizējo Krievijas situāciju iestāšanās procesā Pasaules Tirdzniecības Organizācijā un ar to saistītajiem svarīgākajiem jautājumiem, kā arī par sarunām, kas attiecas uz jauno ES un Krievijas Ietvara līgumu. Tika uzsvērtas arī Krievijā pastāvošās tirdzniecības barjeras, kas ietekmē ES, tātad arī Latvijas uzņēmumus.

Diskusiju sadaļā vairāki uzņēmēji skāra savām nozarēm svarīgus jautājumus – par transporta pārvadājumiem, kokmateriālu tirdzniecību un Krievijas prasībām dažādu pārtikas produktu importam.

Atbildot Balaša kungs informēja par Eiropas Komisijas darbu konkrētajos jautājumos un aicināja uzņēmējus aktīvi izmantot ES Padomes 133. panta komitejas (atbildīgā komiteja par ES kopējās tirdzniecības politikas jautājumiem) iespējas, ar Ekonomikas ministrijas starpniecību aktualizējot jautājumus par dažādiem tirdzniecības ierobežojumiem trešajās valstīs.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana