Ziņas no biznesa

Šodien var apsveikt SIA "Kronis" ar Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas jeb Zaļās karotītes sertifikāta saņemšanu.

Andrs Ūdre, Zaļā karotīte
03.08.2009

SIA "Kronis" saņems Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas jeb Zaļās karotītes sertifikātu, ks kopš 2008.gada 18.augusta ir kļuvusi par Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas produktu (NPKS) norādi "Kvalitatīvs produkts"


2009.gada 4.augustā SIA "Kronis" direktors Aivars Svarenieks saņems Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas jeb Zaļās karotītes sertifikātu.

SIA "Kronis" ir uzņēmums, kas gandrīz visam, kas izaug dažādās Latvijas zemnieku saimniecībās, kā arī ogas un sēnes mežos, atrod vietu savā produkcijas klāstā. Uzņēmums, kas ražo augstvērtīgus un kvalitatīvus produktus no dabiskām izejvielām, kuru pārstrādē neizmanto papildus konservantus, saņem Zaļās karotītes sertifikātu kā lielisku apliecinājumu ieguldītajam darbam daudzu gadu garumā, tā LVAEI LTVC vadītāja Ingūna Gulbe

Bauskas pārtikas ražotne ir izvietota Zemgales centrālajā daļā, VIA Baltika maģistrāles tuvumā. Latvijas mērogā Zemgale ir lauksaimnieciski attīstītākais reģions, tādēļ augļu, ogu, dārzeņu pārstrādes rūpnīcas atrašanās šeit ir visnotaļ pamatota. Ražotnes izvietojums tiešā Bauskas pilsētas tuvumā ļauj rūpnīcu nokomplektēt ar kvalitatīvi darbaspēku. Rūpnīcas galvenā produkcija ir augļu, ogu, dārzeņu konservi, dzērvenes pūdercukurā un karameles "Gailītis". Savukārt dārzeņu konservi iedalās- ievārījumi, rīvētas ogas ar cukuru, kompoti, džemi, sulas. Augļu, ogu, dārzeņu konservi ir izgatavoti no vietējām izejvielām un nesatur ķīmiskas piedevas.

Tautā mīlētā Zaļā karotīte ar 2008.gada 18.augustu ir kļuvusi par Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas produktu (NPKS) norādi "Kvalitatīvs produkts", kas ir reģistrēta kā viena no Eiropas NPKS produktu norādēm. Līdzīgas pārtikas kvalitātes shēmas un shēmas norādes ir arī citām Eiropas valstīm. Tāpēc Latvijā iegūtais novērtējums un tiesības lietot šo norādi "Kvalitatīvs produkts" ir instruments kā Latvijas lauksaimniecības produktu ražotāji var vieglāk kļūt atpazīstami Eiropas tirgū, vienlaicīgi, piedāvājot Eiropā "saprotami" marķētu augstākas kvalitātes produktus un godam veicinot Latvijas nacionālo produktu konkurētspēju, Latvijas ražotāju atpazīstamību Eiropā.

Preču zīme "Kvalitatīvs produkts" ir kļuvusi par Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas produktu norādi, pārtikas produktiem, kas atbilst LR izstrādātiem un apstiprinātiem NPKS kvalitātes kritērijiem.

Atšķirībā no līdzšinējās preču zīmes piešķiršanas kārtības, NPKS ir skaidri saprotami un izmērāmi kvalitātes rādītāji, kas ir augstāki kā tradicionāli ražotiem pārtikas produktiem, kā arī nosacījums, ka noteiktās paaugstinātās kvalitātes prasības jānodrošina ne tikai gala produktam, bet arī būtiskajām izejvielām, ko izmanto attiecīgā produkta ražošanā.

NPKS sertifikāts tiks pasniegts š.g. 4.augustā plkst.14:00, SIA "Kronis", Codes pagasts "Ozoli", Bauska-1.

Zaļā karotīte

x

Paroles atgadināšana