Ziņas no biznesa

Arī Kurzemē sākusies ziemas rapšu un kviešu pļauja

Daiga Kļanska, Leta-Nozare
06.08.2009

Kooperatīvās sabiedrības "Latraps" krātuvēs ieplūdušas pirmie tūkstoši Kurzemē iekulto ziemas rapšu un kviešu tonnas


Šonedēļ laika apstākļi Latvijā ir saulaini, bez lielām lietavām, tāpēc lauksaimnieki steidz maksimāli ātri nokult izaudzēto produkciju. Paralēli ziemas rapšu kulšanai sākusies arī aktīva ziemas kviešu kulšanas sezona.

Līdz 6.augustam "Latraps" biedri kooperatīvam piegādājuši jau vairāk nekā 18 500 tonnas ziemas rapšu, no kurām 11 500 tonnas ievestas tieši Elejas graudu pirmapstrādes kompleksā. Pāris dienu laikā arī jaunās ražas ziemas kviešu apjoms sāk veidoties pietiekams, lai nokomplektētu pirmās kuģu kravas. Līdz šodienai zemnieki kooperatīvam Elejas objektā piegādājuši jau vairāk nekā 3500 tonnas kviešu.

Jaunākā informācija vēsta, ka Saldus pusē ziemas rapši šogad birst vidēji no 3 līdz 5 tonnām no hektāra, tāpat arī ziemas mieži, savukārt ziemas kvieši variē no 6 līdz pat 8 tonnām no hektāra. Kā stāsta Saldus rajona zemnieku saimniecības "Krastmaļi" īpašnieks Māris Kļaustiņš, šī gada rapšu un kviešu raža ir atbilstoša attiecīgajiem laika apstākļiem, kādi šogad izveidojušies. "Krastmaļi" šogad iekuļ no 7 līdz 8 tonnām ziemas kviešu, 4 līdz 5 tonnas miežu un 3 līdz 5 tonnas ziemas rapšu no hektāra.

Savukārt Latgalē un Vidzemē "Latraps" biedri pirmo kulšanu plāno sākt jau nākamajā nedēļā, kad zemnieki mēģinās kult ziemas rapšus.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana