Ziņas no biznesa

Rudzu audzētājiem atkal nelaime- šoreiz melnie graudi

Daiga Kļanska, Leta-Nozare
18.08.2009

Šoreiz nelaime pienākusi melno graudu izskatā, kuru piemaisījums pārdodamajos rudzos pārsniedz pieļaujamās normas pārtikas un lopbarības rudzu tirdzniecībā.


"Melno graudu daudzums šāgada lauksaimnieku pārdodamajos rudzos stipri pārsniedz pieļaujamās normas pārtikas un lopbarības rudzu tirdzniecībā," tā aģentūru LETA informēja lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības "Latraps" sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Krauze.

Tā ir ļoti slikta ziņa Latvijas rudzu audzētājiem, jo pasaules tirgū ir ierobežots pieprasījums šādu graudu realizācijai, līdz ar to šo graudu iepirkumu cenas būs stipri zemākas nekā kvalitatīviem rudziem.

Diemžēl, pagaidām vēl neesot īsti skaidrs, kas to ir ietekmējis - vai tie ir laika apstākļi, vai sēklas materiāls, vai citi faktori. Katrā ziņā, šāda situācija ir vērojama visā Latvijā, un šī problēma skars lielāko daļu Latvijas rudzu audzētāju

Krauze stāsta, ka "Latraps" pašlaik aktīvi meklē problēmas risinājumu, kā efektīvi un par salīdzinoši zemām izmaksām atdalīt kooperatīva biedru piegādātos nekvalitatīvos graudus no "veselajiem" rudziem. .

Līdz pagājušās nedēļas beigām "Latraps" piegādātas 1500 tonnas rudzu un apmēram 90% ievestās produkcijas ir ar melnajiem graudiem.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana