Ziņas no biznesa

AS "Balticovo" plāni Latvijā audzētu lopbarības graudu iepirkumam

Liāna Bokša, AS "Balticovo"
31.08.2009

Līdz septembra vidum no Latvijas zemniekiem plānots iepirkt 30 tūkstošus tonnas graudu, bet līdz nākamai lopbarības graudu iepirkšanas sezonai - 70 tūkstošus tonnas.


AS "Balticovo" plāni Latvijā audzētu lopbarības graudu iepirkumam

Ziemeļeiropas lielākais vistu olu un olu produktu ražotājs AS "Balticovo" ir lielākais lopbarības graudu uzpircējs Latvijā. Līdz septembra vidum no Latvijas zemniekiem plānots iepirkt 30 tūkstošus tonnas graudu, bet līdz nākamai lopbarības graudu iepirkšanas sezonai - 70 tūkstošus tonnas.

Arī šogad zemnieki varēs graudus nodot maksimāli īsos termiņos, nekavējoties garās rindās .

"Miežu un kviešu graudi ir vistu barības pamatā. Ik dienu īpašā barības cehā izgatavojam vairāk nekā 200 tonnas dējēvistu barības, ar kuru pabarojam 1, 7 miljonus vistu dienā," stāsta AS "Balticovo" valdes priekšsēdētājs Arnis Veinbergs. "95% dējējvistu barības sastāv no Latvijā audzētiem un ražotiem ingredientiem - lopbarības graudiem tiek pievienots rapsis, saulespuķu sēklu spraukumi, kaļķis, kā arī vitamīni un mikroelementi. Vitamīnus un mikroelementus importējam. Kukurūza mūsu dējējvistu barībā netiek izmantota."

Dējējvistu skaitu drīzumā plānots palielināt līdz 2 miljoniem.

Jau ziņots, ka pirms diviem gadiem AS "Balticovo" tika pabeigts vērienīgs graudu pirmapstrādes centra izveides projekts. Tajā atrodas jauns graudu pirmapstrādes un uzglabāšanas komplekss, kā arī sakārtotas un renovētas vecās infrastruktūras. Projekta kopējās izmaksas bija 1 , 9 miljoni latu.

Paredzēts, ka šogad investīcijas AS "Balticovo" jaunajā ražošanas kompleksā, kurā ietilpst deviņas putnu novietnes un olu šķirotava, sasniegs ap 18 miljoniem latu (ap 26 miljoniem eiro).

AS "Balticovo"

x

Paroles atgadināšana