Ziņas no biznesa

Preses konference par Rīgas Stradiņa universitātes A. Kirhenšteina Mikrobioloģijas un virusoloģijas institūta vadošās pētnieces Vijas Ramnieces izstrādāto Latvijā unikālo raudzētā piena produktu ''Labdaris''


03.09.2009, 10:00, Rīgas Stradiņa universitātē (Dzirciema 16, Rīga), Senāta zālē

Kā zināms, jauna produkta ceļš no tā atklāšanas vai izgudrošanas līdz patērētāju plauktam ir garš un grūts. Pasaules patentu statistika liecina, ka 95% no izgudrojumiem netiek realizēti un cieš neveiksmi. Nelabvēlīgiem statistikas datiem un ekonomiskai situācijai Latvijā spītējot, dienas gaismu ieraudzījis Rīgas Stradiņa universitātes vadošās pētnieces Vijas Ramnieces izstrādātais skābpiena produkts ''Labdaris''. Ne mazāk drosmīgs ir bijis arī Piensaimnieku lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības ''Dundaga'' solis, kas uzņēmusies šī produkta ražošanu.

Sabalansēts un veselīgs uzturs ir svarīgs faktors veselības un ilga mūža nodrošinājumam. Rūpes par savu veselību jāuztic ne tikai aptiekas zālēm, bet arī veselību veicinošiem produktiem. ''Labdaris'' ir dzīvs un veselīgs produkts, piemērots, gan aktīviem, gan vecākā gada gājuma cilvēkiem. Tas pierādījis savas dziednieciskās īpašības pacientiem pēcoperāciju periodā, veicinot dzīšanas procesus un pašsajūtas uzlabošanos. ''Labdaris'' ir produkts, kas izdala vielas, kuras kavē asins spiediena paaugstināšanos, kaulu trausluma veidošanos, stimulē organisma imunitāti un spēj sašķelt olbaltumvielas salīdzinoši sīkākās daļiņās, tā veicinot zarnu trakta darbību. ''Labdaris'' ir funkcionālās pārtikas, raudzēta piena produkts, kura gatavošanā izmanto vājpienu (pienu) un pienskābes baktēriju Lactobacillus helveticus R-7 tīrkultūru. Tas nesatur nekādas E piedevas, bet ir dzīvs produkts un tādēļ izslēgti nevēlami blakus efekti uz organismu. ''Labdara'' garša ir maigi skābena, ko var dažādot ar augļu sulu vai ievārījumu piedevām, konsistence ir viendabīga, bez gāzes pūslīšiem. Tā formula ir vājpiens + baktērija= ''Labdaris''

Preses konferences dienas kārtība:

• Kafija & tēja

• RSU rektora Jāņa Gardovska uzruna

• RSU A. Kirhenšteina Mikrobioloģijas un virusoloģijas institūta vadošās pētnieces V.Ramnieces uzstāšanās

• PLPKS ''Dundaga'' valdes priekšsēdētājs Gunta Pirvita uzstāšanās

• Dr. med. Guntara Pupeļa asoc. prof., klīniskās universitātes slimnīcas "Gaiļezers" ķirurga uzstāšanās

• ''Labdara'' degustācija

• Jautājumi & atbildes

Raudzēta piena produkta ''L A B D A R I S'' apraksts

satur pienskābes baktērijas Lactobacillus helveticus R-7

Raudzēta piena produkta ''Labdaris'' idejas pamatā ir ilggadīga zinātniski - praktiska darba pieredze par procesiem, kas saistīti ar cilvēku un dzīvnieku gremošanas sistēmas saslimšanas risku un atveseļošanu, ar veselības stāvokļa stabilizāciju.

L.helveticus R-7 ir ātrs piena raudzētājs un olbaltumvielu sadalītājs sīkākās sastāvdaļās. Tas spēj aizkavēt asinsspiediena paaugstināšanos, regulēt vēdera izeju, stimulēt dabiskās imunitātes veidošanos. Salīdzinot ar tirgū piedāvātajiem jogurtiem, 1 g ''Labdara'' satur 20 – 70 reižu vairāk aktīvu pienskābes baktēriju, kas labi iedzīvojas zarnās un regulē organisma dabīgo mikrofloru gremošanas traktā.

Produkta uzglabāšanas temperatūra ir 2 – 6 grādi C, realizācijas laiks 10 dienas.

''Labdaris'' piemērots visu gadagājumu cilvēkiem, tais skaitā:

. cilvēkiem ar aktīvu dzīvesveidu,

. vecāka gadagājumu cilvēkiem,

. cilvēkiem ar nesabalansētu uzturu,

. pārslodzes, stresa, mazkustīguma, hronisku slimību gadījumos,

. pēcoperāciju periodā ātrākai un efektīvākai zarnu darbības atjaunošanai.



Atbildīgais
Rīgas Stradiņa universitāte

Izziņas
RSU Absolventu asociācijas izpilddirektore/ RSU preses sekretāre

Irīna Kukliča

Dzirciema iela 16, Rīga, LV-1007,

Tālr. 67409 266, 26107772

irina.kuklica@rsu.lv

AgroPols

x

Paroles atgadināšana