Ziņas no biznesa

Gundars Sisenis balvu inovācijās saņems parka svētkos Kazdangā

Andra Ūdre, Mārketinga padome
03.09.2009

2009. gada 5. septembrī Kazdangā, parka svētku laikā 12:30 tiks pasniegta balva inovācijās SIA “ELPA” valdes priekšsēdētājam Gundaram Sisenim „Gada cilvēks Latvijas lauksaimniecības un pārtikas nozarē”.

“Tā kā 2009. gada 7. augustā Rīgā, Vērmanes dārzā, kad notika Latvijā ražoto pārtikas produktu svētki - gadatirgus „Nācu ēsti, nācu dzerti, nācu jautri padejot”, atklāšanas ceremonijas laikā Gundars Sisenis atradās kārtējo inovāciju meklējumos Čehijā, tad biedrība “Mārketinga padome” nolēma balvu pasniegt klātienē pašam saņēmējam, nevis nodot kā parastu sūtījumu. Šajā reizē priecājamies, ka “Kazdangas parka svētki” ļauj pasākumu darīt krāšņāku un pacilātāku. Ceram, ka SIA “Elpas” vadītājs būs gandarīts par balvu un ar to saistīto novērtējumu. Biedrības „Mārketinga padome” balva vēlreiz apliecina to saņēmušo cilvēku neatsveramo ieguldījumu Latvijas lauksamniecības un pārtikas nozares izaugsmē, pasakot par to „lielu paldies”, tā Mārketinga padome vadītāja Ingūna Gulbe.

SIA „ELPA” valdes priekšsēdētājs Gundars Sisenis

Izglītība – augstākā, latviešu valodas un literatūras skolotājs.

Gundars Sisenis tukšā vietā radījis Eiropas Savienības prasībām atbilstošu piena pārstrādes uzņēmumu, kura ražotnēs ieviestas un sekmīgi darbojas pārtikas nekaitīguma nodrošināšanas sistēmas. Uzņēmumā tiek realizēti inovatīvi projekti, uzstādītas modernas iekārtas, bet patērētājiem piedāvāti arvien jauni produkcijas veidi. SIA "Elpa" vietējam tirgum ražo galvenokārt krējumu, biezpienu, jogurtu, mīkstos sierus, kā arī kazas sieru „Kazdangers”, kura ražošana tika uzsākta 2008. gadā un kurš ir vienīgais tāda veida produkts Latvijā.

„Sākotnējo uzņēmuma koncepciju ražot veselīgu un dabisku produkciju šajos gados izdevies saglabāt, tā ir nesusi augļus.  Arvien vairāk cilvēku to novērtē un meklē veikalos. Esam mēģinājuši nostabilizēt kvalitāti un iegūt pastāvīgos klientus. Tas ir izdevies,” gandarīts Gundars Sisenis, neaizmirstot domāt par arvien jaunām uzņēmuma attīstības idejām.

Kā jau iepriekš tika ziņots, biedrība „Mārketinga padome“ nākusi klajā ar balvu „Gada cilvēks Latvijas lauksaimniecības un pārtikas nozarē” četrās nominācijās- eksportā, inovācijās, izaugsmē un zīmolvedībā, iedzīvinot tradīciju, kura turpmāk ik gadu uzspodrinās un cels gaismā tos cilvēkus, kas Latvijas lauksaimniecības un pārtikas nozares labā ieguldījuši krietnu daļu savu spēku, gudrības, zināšanas un patriotisma. Nominētos kandidātus izvirzīja lauksaimniecības un pārtikas nozaru asociācijas.

Apbalvojuma piešķiršanas mērķis ir veicināt Latvijas lauksamniecības un pārtikas uzņēmumu un to ražoto pārtikas produktu atpazīstamību un popularitāti kā pārtikas nozares speciālistu, tā patērētāju vidū, kā arī informēt par labākajiem pārtikas nozares sasniegumiem un celt tās prestižu sabiedrībā, paaugstinot iedzīvotāju motivāciju lietot Latvijā ražotos pārtikas produktus.

Oriģinālo balvu idejas un izpildījuma autors ir LMA Metāla dizaina katedras docents- mākslinieks Arvīds Endziņš.

Šogad balvas sekojošās nominācijās saņēma:

- „Gada cilvēks eksportā”- Edgars Ruža KS „Latraps” izpilddirektors;

- „Gada cilvēks inovācijās”- Gundars Sisenis SIA „ELPA” valdes priekšsēdētājs;

- „Gada cilvēks izaugsmē”- Aivars Žimants SIA “Pure Food” padomes priekšsēdētājs;

- „Gada cilvēks zīmolvedībā”- Juris Paulovičs ZS “Ķelmēni” īpašnieks.

Mārketinga padome

x

Paroles atgadināšana