Ziņas no biznesa

"Cemex" un lauksaimnieki uzsāk savstarpēji izdevīgu sadarbību

Dagnija Dižbite, SIA "CEMEX"
07.09.2009

CEMEX uzsācis abpusēji izdevīgu sadarbību ar Latvijas lauksaimniekiem, par simbolisku samaksu zemniekiem atdodot augsnes kaļķošanai ideāli piemērotos klinkera putekļus.

"Jaunajā CEMEX Brocēnu cementa rūpnīcā testējam cementa izejvielas - klinkera ražošanu. Process ir ļoti atšķirīgs no iepriekšējā rūpnīcā izmantotā un jaudīgās attīrīšanas iekārtas ļauj savākt visus klinkera putekļus, kas rodas ražošanas procesā. Tie, galvenokārt, sastāv no kalcija, tādēļ ideāli piemēroti augsnes kaļķošanai. Tā sanāk gan lauksaimniekiem, gan mums finansiāli izdevīgs darījums," saka CEMEX komercdirektors Māris Gruzniņš.

"Man augsni nākas kaļķot katru gadu. Šis piedāvājums bija ļoti izdevīgs, jo 180 t izmaksāja vien transporta izdevumus. Tagad jau viss ir zemē iestrādāts, aparts, rezultātu varēs redzēt nākamgad. Domāju, ka tam jābūt labam, jo sastāvā ir tas, kas zemei vajadzīgs," saka Limbažu novada lauksaimnieks Ēriks Kreitūzis.

Cemex aicina jebkuru interesentu sazināties ar Cemex rūpnīcas Brocēnos pārdošanas departamentu, lai pasūtītu kaļķošanas materiālu. Mēslošanas materiāla samaksa ir simboliska - 1 lats par tonnu plus piegādes izdevumi. Pasūtīšanas apjoms ir viena krava - aptuveni 30 tonnas vai vairāk, tādēļ izdevīgāk būtu kaimiņiem kooperēties.

Informācijai:

SIA CEMEX ir viens no pasaules līderiem celtniecības materiālu ražošanā un nodrošina uzticamu servisu vairāk nekā 50 pasaules valstīs. Latvijā CEMEX sācis darbu 2005.gadā. 2007.gadā sākta jaunas cementa rūpnīcas būvniecība Brocēnos. Jaunā rūpnīca aprīkota ar modernākajām energo efektīvākajām ražošanas tehnoloģijām un attīrīšanas iekārtām.

Jaunās CEMEX cementa rūpnīcas projekta investīcijas sasniedz 250 miljonus eiro, kas ir lielākās industriālās investīcijas kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas. Līdz ar jaunās rūpnīcas darba uzsākšanu Cemex ražošanas jauda palielināsies līdz trīs reizēm, sasniedzot 1,1 miljonu tonnu klinkera gadā, no kura iespējams saražots 1,6 miljonus tonnu cementa.

Jaunā cementa rūpnīca Brocēnos nodrošinās vietējo rajonu iedzīvotājiem aptuveni 100 jaunas darba vietas papildus esošajām darba vietām Brocēnu cementa rūpnīcā.

SIA "CEMEX"

x

Paroles atgadināšana