Ziņas no biznesa

Jauna a/s "Putnu fabrika Ķekava" valde

Zoja Golubeva, A/s "Putnu fabrika Ķekava"
07.09.2009

Ar š. g. 31. augustu personīgu iemeslu dēļ uzņēmuma valdes priekšsēdētāja posteni atstāja Peep Lass. Vairāk nekā piecus gadus Lasa k-gs profesionāli un sekmīgi vadīja uzņēmumu. Būdams starptautiska līmeņa eksperts putnkopības jomā, pēc akcionāru lūguma, Lasa k-gs turpinās sadarbību ar uzņēmumu kā valdes padomnieks.

Par a/s "Putnu fabrika Ķekava" valdes priekšsēdētāju 1. septembrī tika ievēlēts Vitālijs Judins, kurš no 2009. g. 21. janvāra pildīja a/s "Putnu fabrika Ķekava" valdes locekļa pienākumus. Savukārt par valdes locekļiem tika ievelēti uzņēmuma Putnu gaļas pārstrādes un mārketinga departamenta direktore Tatjana Solomka un Tehniskā departamenta direktors Viktors Stepanovs.

A/s "Putnu fabrika Ķekava" akcionāri ir pārliecināti, ka V. Judina gūtā pieredze starptautisko tirdzniecības un ražošanas uzņēmumu vadīšanā, kā arī T. Solomkas iekļaušana valdes sastāvā nodrošinās uzņēmuma sekmīgu darbību mūsdienu ekonomiskajos apstākļos, kā arī fabrikas attīstības turpinājumu, kas palīdzēs kāpināt pārdošanas apjomus un nodrošināt darba vietas Latvijas iedzīvotājiem Latvijā.

Par galvenajiem valdes uzdevumiem paliek uzņēmuma stabilas darbības nodrošināšana, vadošo pozīciju saglabāšana Latvijas tirgū, jaunu tirgus segmentu apgūšana, eksporta darījumu apjoma veicināšana Baltijas valstīs un ES, kā arī produkcijas sortimenta paplašināšana, piedāvājot Latvijas un Eiropas Savienības valsts iedzīvotājiem kvalitatīvu putnu gaļas produkciju.

Padomes sastāvs paliek nemainīgs.

Atskatoties uz paveikto darbu, ir jāatzīmē, ka kopš 2004. gada, kad uzņēmumu sāka vadīt Peep Lass, neto apgrozījums ir palielinājies no 7,48 miljoniem latu līdz 23,9 miljoniem latu 2008. gadā. Ražotnes rekonstrukcijā un jaunu iekārtu iegādē 5 gadu laikā tika investēti 17,2 miljoni latu.

2008. gadā, salīdzinot ar 2007. gadu, a/s "Putnu fabrika Ķekava" ražošanas un realizācijas apjomu palielinājušies par 31%.

2008. gadā eksports sasniedza 15% no kopēja apgrozījuma vai 3,56 milj. latu. Uzņēmums veiksmīgi eksportē savu produkciju uz Igauniju, Zviedriju, Holandi, Lielbritāniju u.c. ES valstīm, piedaloties eksporta naudas ienākumu veicināšanā Latvijā.

"Putnu fabrika Ķekava" ir un paliek viens no ievērojamākajiem Latvijas nodokļu maksātājiem, nodrošinot stabilas darba vietas vairāk nekā 640 cilvēkiem.

A/s "Putnu fabrika Ķekava" savu darbību uzsāka 1967.gadā. un visus šos 42 gadus joprojām ir 100% Latvijas uzņēmums, kurš izkopa putnkopības un putnu gaļas produktu ražošanas tradīcijas. Uzņēmums paliek uzticīgs sev un saviem patērētājiem, saglabājot augstā līmenī pašražoto produktu kvalitāti, plašo sortimentu visām gaumēm. Šobrīd ar zīmolu "Ķekava" Latvijā tiek piedāvāti svaigi, marinēti, karsti kūpināti vistas gaļas produkti, kā arī vārītas un kūpinātas desas, cīsiņi un kulinārijas izstrādājumi. Sortimentā ir vairāk kā 90 produktu no svaigas, Latvijā audzētas vistas gaļas.

A/s "Putnu fabrika Ķekava"

x

Paroles atgadināšana