Ziņas no biznesa

Pūrē darīs vīnu

Ilze Šteinfelde, www.nra.lv
09.10.2009

Ar ievārījumu, sulu un marinētu gurķu ražosānu pazīstamais Tukuma rajona uzņēmums Pure Food gatavojas nākotnē darīt arī vīnu. Uznēmuma nodomus Neatkarīgajai atklāja Pure Food valdes priekšsēdētājs Aivars Žimants. Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija otrdien konceptuāli atbalstīja priekšlikumu dot tiesības mājražotājiem realizēt pašdarinātos alkoholiskos dzērienus ar atvieglotiem noteikumiem.


Pūrē darīs vīnu

(Fragments) Ar ievārījumu, sulu un marinētu gurķu ražosānu pazīstamais Tukuma rajona uzņēmums Pure Food gatavojas nākotnē darīt arī vīnu.

Uznēmuma nodomus Neatkarīgajai atklāja Pure Food valdes priekšsēdētājs Aivars Žimants. Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija otrdien konceptuāli atbalstīja priekšlikumu dot tiesības mājražotājiem realizēt pašdarinātos alkoholiskos dzērienus ar atvieglotiem noteikumiem. Šobrīd par tiesībām realizēt mājās alkoholu, tai skaitā mājas vīnu, jāmaksā 10 000 latu, kas kalpo kā alkoholisko dzērienu akcīzes nodokļa nodrošinājums. Savukārt akcīzes nodokļa nodrošinājums par darbībām ar alu, kurš tiek ražots patstāvīgā mazā alus darītavā, ir tikai 2000 latu.

www.nra.lv

x

Paroles atgadināšana