Ziņas no biznesa

Mazpulcēnu kartupeļi pirmo reizi lielveikalu tīklā!

Mazpulcēnu kartupeļi pirmo reizi lielveikalu tīklā!

Ivars Andiņš, Maxima Latvija
14.10.2009


Trešdien, 14.oktobrī veikalu tīkls „Maxima” sāka pārdot mazpulcēnu izaudzētos kartupeļus, lai vēl vairāk popularizētu Latvijas dārzeņus un aicinātu iedzīvotājus ne tikai izvēlēties pašmāju produktus, bet arī atbalstīt bērnu un jauniešu centienus apgūt jaunas zināšanas.
Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, kurš piedalījās zīmola „Mazpulku kartupeļi” prezentācijā, norādīja, ka jauniešu centieni izaudzēt kvalitatīvus dārzeņus ir apsveicami un prieks, ka ir izveidots veiksmīgs uzņēmējdarbības modelis, kurā ir gan audzētāji, gan loģistika, gan arī tirgotājs. Viņš sacīja, ka, cerams, arī turpmāk izdosies veidot tikpat veiksmīgu sadarbību viena projekta ietvaros kā šajā gadījumā.
Zemnieku saimniecības „Ezerkauliņi” vadītāja Kristīne Brunovska pastāstīja, ka sadarbība ar mazpulcēniem notiek jau ceturto gadu un ka nākamgad plānots apmācīt bērnus un jauniešus biešu audzēšanā.
„Cerams, ka iedzīvotāji novērtēs jauniešu centienus apgūt kartupeļu audzēšanu un izvēlēsies tieši „Mazpulku kartupeļu” zīmolu, lai tādējādi gan atbalstītu Latvijas ekonomiku, gan arī rosinātu mazpulcēnus turpināt izglītoties,” sacīja „Maxima Latvija” preses sekretārs Ivars Andiņš.
Ik gadu mazpulcēni apgūst kādu dārzeņu audzēšanu un tos pēc tam pārdod "Ezerkauliņiem", kas savukārt dārzeņus realizē veikalos. Šogad līgumi tika noslēgti ar vairāk nekā 300 bērniem. Kopējais nododamo kartupeļu apjoms varētu pārsniegt 30 tonnu, no kurām 10 tonnas paredzēts pārdot „Maxima” veikalu tīklā.
Sadarbība starp biedrību "Latvijas mazpulki", "Ezerkauliņiem" un Zemkopības ministriju norisinās jau ceturto gadu. Līdz šim mazpulcēni jau ir mācījušies audzēt kāpostus, burkānus un sīpolus.

Maxima Latvija

x

Paroles atgadināšana