Ziņas no biznesa

"Spilva" paplašina eksportu uz Krieviju

Andris Zeļenkovs, SIA "Orkla Foods Latvija"
14.10.2009

Ēdienu un ēdiena piedevu ražotājuzņēmums "Spilva" noslēdza sadarbības līgumu ar Krievijas tirdzniecības uzņēmumu "Russkij Brend". Līgums paredz "Spilvas" produkcijas izplatīšanu lielākajā Krievijas mazumtirdzniecības ķēdē "Retail Group X5", kā arī "Magņit" veikalos. Saskaņā ar vienošanos "Russkij Brend" no "Spilvas" saņem Latvijā ražotus dresingus, tomātu mērces, ābolu biezeņus, saldās mērces un sīrupus.

Iniciatīva par sadarbību nāca no Krievijas partnera "Russkij Brend" puses. Eksportam izvēlēti produkti, balstoties uz "Spilvas" eskporta pieredzi sadarbībā ar citiem Krievijas partneriem, un starp eksportam izvēlētajiem produktiem ir Krievijā pieprasītākie "Spilvas" produkti - dresingi, ābolu biezeņi un sīrupi.

"Ar "Spilvas" un "Russkij Brend" noslēgto līgumu "Spilvas" eksporta apjomi uz Krieviju pieaug. Taču minēt precīzas prognozes ir pāragri, jo jāņem vērā produkcijas cenas konkurētspēja un arī birokrātiskie šķēršļi. Jāatzīst, ka eksports Krievijas virzienā saistās ar diezgan lielu birokrātijas apjomu, kas lielā mērā apgrūtina konkurētspēju un arī ir ļoti laikietilpīgi," skaidro "Spilvas" tirdzniecības un mārketinga direktore Dana Erciņa.

"Spilvas" ilgtermiņa mērķis attiecībā uz eksportu Krievijā ir attīstīt sadarbību ar abiem pašreizējiem "Spilvas" produkcijas distributoriem un, neskatoties uz nelīdzvērtīgo konkurētspēju Krievijas tirgū, eksportēt uz Krieviju jaunus produktus un palielināt pārdošanas apjomus Krievijā.

Ēdienu un ēdiena piedevu ražotājuzņēmums "Spilva" ir viens no vadošajiem augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmumiem Baltijā, kas savu produkciju realizē arī eksporta tirgos gan rietumos, gan austrumos. Latvijas tirgū 2008. gadā ir pārdoti 86% "Spilvas" saražotās produkcijas, bet 14% produkcijas eksportēts. Lielākais eksporta apjoms sasniedza kaimiņvalstis: Krieviju (6% no kopējā produkcijas apjoma); Igauniju (3%); Lietuvu (3%). Uzņēmuma sortimentā ietilpst desmit ēdienu un ēdiena piedevu kategorijas: tomātu mērces un kečupi; majonēzes; dresingi; konservēti dārzeņi; ievārījumi un deserti; mārrutki un sinepes; zupas un otrie ēdieni; sulas; tējas; garšvielas.

SIA "Orkla Foods Latvija"

x

Paroles atgadināšana