Ziņas no biznesa

Azerbaidžānā Latvijas pārtikas produktus pazīst

Vineta Vilistere, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIIA)
14.10.2009

Š. g. 6.-9. oktobrī Baku (Azerbaidžānā) norisinājās ikgadējā starptautiskā pārtikas nozares izstāde "Caspian Agro Baku 2009", kurā savu produkciju piedāvāja vairāki Latvijas vadošie pārtikas uzņēmumi. Izstādē Latvijas uzņēmēji ne vien ieguva jaunus kontaktus, bet arī pārliecinājās par Latvijā ražotu pārtikas produktu atpazīstamību Azerbaidžānā.

Ņemot vērā Latvijas pārtikas pārstrādes uzņēmumu jau esošo sadarbību, kā arī izvērtējot potenciālās sadarbības iespējas, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā (LIAA) sadarbībā ar LR vēstniecību Azerbaidžānā organizēja Latvijas pārtikas pārstrādes uzņēmumu kopstendu, kura mērķis bija prezentēt Latvijas pārtikas pārstrādes uzņēmumus Azerbaidžānā - atrast sadarbības partnerus uzņēmumiem, kas savus produktus vēl netirgo Azerbaidžānā, kā arī popularizēt Latvijā ražotos pārtikas produktus, kas jau ir nopērkami Azerbaidžānas veikalos.

Latvijas kopstendā Azerbaidžānas iepircējiem un gala patērētājiem bija iespēja satikties un iepazīties ar NP Foods (a/s "Laima" un a/s "Gutta"), a/s "Valmieras piens", a/s "Smiltenes piens", SIA "Porzelack" un LIAA pārstāvjiem. Minētie uzņēmumi stendos prezentēja savus produktus un iespējas tos pielāgot Azerbaidžānas tirgus prasībām.

Savukārt LIAA Azerbaidžānas iepircējus un gala patērētājus iepazīstināja ar citiem Latvijā ražotiem pārtikas pārstrādes apakšsektoru produktiem - alu, šprotēm, saldumiem, gaļas produktiem. Īpašu lielu atpazīstamību izpelnījās "Rīgas Melnais balzāms", kuru vietējie patērētāji atceras vēl no seniem laikiem.

Latvijas vēstniecība Azerbaidžānā visiem Latvijas stenda dalībniekiem bija noorganizējusi tikšanās ar nozīmīgākajiem Azerbaidžānas importētājiem un vairumtirgotājiem kopstendā, kā arī individuālas vizītes pie iepircējiem.

Jāpiezīmē, ka ieiet Azerbaidžānas tirgū nav viegli - ir svarīgi atrast pareizo partneri, uzturēt ar to labas attiecības, kā arī godprātīgi pildīt sākotnējās norunas. Azerbaidžānas pārtikas tirgus turpina strauji attīstīties. Aizvien lielāku interesi par šo tirgu izrāda ne tikai Latvijas pārtikas produktu ražotāji, bet arī ražotāji Polijas, Lietuvas, Ukrainas, Krievijas, kā arī Francijas, Spānijas Itālijas, tādēļ Latvijas pārtikas ražotājiem šis ir pēdējais brīdis attīstīt aktīvu sadarbību ar Azerbaidžānu.

Izstādes atklāšanas dienā 6. oktobrī Latvijas kopstendu apmeklēja Azerbaidžānas prezidents Ilhams Alijevs, kuru ar kopstendā pārstāvētajiem Latvijas pārtikas produktiem iepazīstināja LR vēstnieks Azerbaidžānā Mihails Popkovs.

"Caspian Agro" ir atzīta par Azerbaidžānas galveno pārtikas un lauksaimniecības produktu izstādi, un to organizē Azerbaidžānas Lauksaimniecības ministrija.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIIA)

x

Paroles atgadināšana