Ziņas no biznesa

Diskusija ar zemkopības ministru attaisnojas

Īrisa Roze, SIA "Zaksi"
18.10.2009

Ceturtdien, 15.okt., 15.10., oficiālās vizītes uz Ventspili un Ventspils novadu ieradās Zemkopības ministrs Jāni Dūklavs. Vizīte notika SIA Zaksi telpās jeb, visiem zināmajā, Užavas alus darītavā. Zemkopības ministrs bija ieradies, lai uzklausītu Kurzemes novada sasāpējušās problēmas uzņēmējdarbībā un lauksaimniecībā. Diskusijā piedalījās ne tikai lielie uzņēmēji kā Uldis Pumpurs, SIA "Zaksi" Užavas alus darītavas īpašnieks, bet arī A.Gūtmanis no SIA "Miesnieks", K.Akums no ZS "Akmeņkalni", A.Grugule no ZS "Bitnieki", J.Vītolbergs no ZS "Muižgaļi", kā arī daudzi citi, tostarp Ventspils novada padomes priekšsēdētājs A.Mucenieks un priekšsēdētāja vietnieks M.Dadzis

"Šāda veida diskusijas būtu jāorganizē pēc iespējas biežāk, lai uzņēmēji un lauksaimnieki spētu komunicēt ar ministru bez starpniekiem. Lai viņi uz tiešiem jautājumiem saņemtu arī tiešas atbildes, kas šai momentā varētu būt izšķirošas viņa saimniecībai vai uzņēmumam," uzsver Užavas alus darītavas izpilddirektore Īrisa Roze.

Vairāku stundu garā diskusija, kas notika Užavas alus darītavas telpās bija lietderīga abām pusēm, jo, kā ministram, tā uzņēmumu pārstāvjiem bija iespēja nepastarpināti apmainīties viedokļiem, saņemt nerediģētu informāciju par pašreizējo situāciju Ventspils lauku reģionos. Kā arī saņemt informāciju no Zemkopības ministra par valdības plāniem attiecībā uz lauksaimniecības attīstību, dotācijām un perspektīvām tālākajā nākotnē, kā arī daudziem citiem svarīgiem jautājumiem.

Pa laikam izskanēja arī kāds asāks, Latvijas Saeimas valdības politikai veltīts vārds, bet kopējā atmosfēra bija labvēlīga un, galvenais, lietišķa. J. Dūklavs izsmeļoši atbildēja uz daudziem, jautājumiem, arī tādiem, kas neskar lauksaimniecību, jo atnākušajiem lauksaimniekiem un uzņēmējiem bija iespēja "izkratīt sirdi". Diemžēl pat ministra spēkos nav dot garantijas uzņēmējdarbības attīstībai, jo tā būs atkarīga nākotnē ne tikai no valdības pieņemtiem lēmumiem, bet arī no kopējās ekonomiskās situācijas Eiropas Savienībā un atsevišķi katrā uzņēmuma. Kā arī uzņēmuma un lauksaimniecības spējai pielāgoties esošajai un gaidāmajai situācijai, adekvāti reaģēt uz izmaiņām, būt inovatīvam vai radošam un spējai koncentrēties darbam šādos nestabilos apstākļos. J.Dūklavs atzina, ka šādas tikšanās jāorganizē atkārtoti, jo tiešai informācijas apmaiņai jānotiek regulāri un bez starpniekiem.

SIA "Zaksi"

x

Paroles atgadināšana