Ziņas no biznesa

Rīgas Miesnieks iegūs akciju kontrolpaketi Jelgavas gaļas kombinātā

AgroPols
11.03.2010

11. martā gaļas pārstrādes uzņēmums A/S "Rīgas Miesnieks" parakstīja pirkuma līgumu, saskaņā ar kuru uzņēmums iegūst akciju kontrolpaketi A/S "Jelgavas gaļas kombināts". Parakstītais līgums stāsies spēkā, tiklīdz to apstiprinās Latvijas Konkurences padome.

"Vairākas produktu grupas kļūs plašākas un spēcīgākas šo divu uzņēmumu apvienošanās rezultātā. Tā ļaus efektīvāk izmantot investīcijas, ko gan "Rīgas Miesnieks", gan "Jelgavas gaļas kombināts" ik gadu ir ieguldījis biznesa tehnoloģiju attīstībā," skaidro "Rīgas Miesnieks" valdes priekšsēdētājs Juhans Matts (Juhan Matt). "Mūsu mērķis ir nostiprināt savu pozīciju kā nozares līderiem un palielināt savu tirgus daļu, piedāvājot augstas kvalitātes un plaša segmenta gaļas produktus," papildina Matts.

"Rīgas Miesnieks" ir dibināts 1922. gadā Rīgā. Kopš 1998. gada "Rīgas Miesnieks" ietilpst "HKScan" grupā. "Rīgas Miesnieks" ir tirgus līderis Latvijā ar 22% tirgus daļu.

"HKScan" ir viena no vadošajām pārtikas produktu ražošanas kompānijām Ziemeļvalstīs un apvieno Somijas, Zviedrijas, Polijas un Baltijas valstu uzņēmumus. "HKScan" Baltijas grupā bez uzņēmuma "Rīgas Miesnieks" ietilpst arī Rakveres gaļas pārstrādes uzņēmums, AS "Ekseko", AS "Tallegg" Igaunijā un "Klaipedos Maisto Mesos Produktai" Lietuvā.

2009. gadā "HKScan" apgrozījums bija 2124,7 miljoni eiro un peļņa pirms nodokļu nomaksas - 55,1 miljoni eiro.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana